Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Slava grada Niša

rssBookmark and Share

Niš 03.06.2019. Južna Srbija Info

Liturgiji je prisustvovala načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, predsednik SG Rade Rajković i predsednik GO Medijana Nebojša Kocić.

Slava grada Niša

Večernjom službom i svečanom predajom labaruma domaćinu sinoć, a sečenjem slavskog kolača i svetom arhijerejska liturgijom u Hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene koju je služio Episkop niški Gospodin Arsenije danas, obeležena je Slava grada Niša posvećena Svetom Rimskom caru rođenom u našem gradu i u istoriji zauvek upamćenim kao utemeljivačem hrišćanstva i verske tolerancije.

Liturgiji je prisustvovala načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski, predsednik SG Rade Rajković i predsednik GO Medijana Nebojša Kocić.

Odgovarajući na pitanja novinara, domaćin slave Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da je od svega što je učinjeno između dve slave, najponosniji na ogromna ulaganja unauku i obrazovanje u Nišu.

"Ponosan sam i na to što smo  stabilizovali javne finansije i sada, konačno, možemo da rešavamo i dugogodišnje probleme građana.

Sve je više fabrika, sve više p rivatnih investicija, i radićemo naporno da ih bude još više u budućnosti”, rekao je gradonačelnik Bulatović.
 


#   Niš   Dragana Sotirovski   obrazovanje   Darko Bulatović   Rade Rajković   gradska slava   Car Konstantin i Carica Jelena   Nebojša Kocić
#GradonacelnicaN @DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima