Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Štab za vanredne situacije u Nišu: Pojačati odbranu sela Mezgraja!

rssBookmark and Share

Niš 04.03.2018. Južna Srbija Info

Sednica Štaba za vanredne situacije grada Niša kojom je predsedavao zamenik gradonačelnika prof. dr Miloš Banđur, održana je večeras u 18 časova u Gradskoj kući.

Štab za vanredne situacije u Nišu: Pojačati odbranu sela Mezgraja!

Nakon sagledavanja situacije na terenu, usled ogromnih količina vode koja je nastala topljenjem snega i kiše koja je prethodne noći iznosila 20 litara po metru kvadratnom, konstatovano je da se sve kritične tačke saniraju i da su sve nadležne ekipe na terenu. 

Na Štabu su ukrštene informacije iz MUPa, gradskih opština, preduzeća koja su angažovana na saniranju stanja, Srbijavoda koja su zadužene za tok Nišave i Južne Morave, te su uz procenu daljeg razvoja hidroloških prilika izdati novi nalozi svim subjektima. 

Osim saniranja nastalog stanja potrebno je pojačati odbranu sela Mezgraja vrećama sa peskom jer može doći do ugrožavanja ukoliko Južna Morava poraste za više od 50cm.

Gradske opštine su obavezane da izvrše vanrednu kontrolu ispravnosti vode za piće iz seoskih vodovoda, uz nalog JKP Naissusu da nastavi snabdevanje vodocisternama svih sela koja su ugrožena.

Nekoliko je poplavljenih domaćinstava i tamo će u skladu sa prilikama biti angažovane ekipe sa pumpama za crpljenje vode. 

Na Štabu je razmotrena svaka pojedinačna situacija koja zahteva pomoć i intervenciju nadležnih.


#   Niš   Južna Morava   Mezgraja   poplava   Miloš Banđur   štab za vanredne situacije   gradske opštine
@Milos_Bandjur @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima