Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svečanom liturgijom i litijama Leskovac obeležio Svetu Trojicu

rssBookmark and Share

Leskovac 29.05.2018. Južna Srbija Info

Svečanom liturgijom koju je služio Njegovo preosveštenstvo episkop niški gospodin Arsenije, juče je počelo obeležavanje gradske slave Svete Trojice.

Svečanom liturgijom i litijama Leskovac obeležio Svetu Trojicu

Po završetku liturgije, centrom grada krenula je litija prilikom koje je pored zapisa, u parku, episkop niški gospodin Arsenije održao molitvu.

Svečano obeležavanje slave završeno je obredom sečenja kolača u Svečanoj sali grada Leskovca, nakon čega se građanima obratio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović:

„Duhovni ponedeljak ujedno predstavlja i rođendan Hrišćanske crkve, to je dan kojim obeležavamo silazak Svetog Duha na apostole, te nas podseća na važnost vere, očuvanja tradicije, mira i razumevanja. Praznovanje ovog dana obavezuje nas da ne zaboravimo ko smo, da čuvamo našu istoriju, našu kulturu, našu veru. Obavezuje nas da se borimo za bolje uslove, da darujemo višak i da delimo i ono malo što imamo. Da širimo dobro i da oprostimo loše, da zaboravimo na zlo a da pamtimo lepo. Siguran sam da ćemo zajedno uspeti da stvorimo bolju budućnost, da ćemo očuvati duhovne vrednosti, da ćemo buduće generacije izvesti na pravi put“ - rekao je Cvetanović.

Poželevši puno uspeha i napretka gradu i gradonačelniku, Njegovo preosveštenstvo je dodao: "Dragi gosti, dragi Leskovčani, dozvolite mi da vam čestitam vašu krsnu slavu, silazak Svetog duha na apostole. Da vam poželim puno uspeha u radu, da grad Leskovac napreduje, da se gradi i izgrađuje, i da građani Leskovca iz dana u dan bolje žive i da ovaj dan zajedno proslavljamao."

Komentara: 0


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Sveta Trojica   Vladika Arsenije
@CvetanovicG @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima