Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svi jednaki u klupama: Uniforme na poklon od najveće gradske opštine

rssBookmark and Share

Niš 24.09.2019. Južna Srbija Info

I prvaci iz preostalih pet osnovnih škola sa područja Gradske opštine Medijana dobili su uniforme. Obučeni u plave majice i narandžaste prsluke okupili su se u Osnovnoj školi Učitelj Tasa, u pratnji svojih učitelja i učiteljica, ali i direktora škola. Došli su iz osnovnih škola Ratko Vukićević, Radoje Domanović, Dositej Obradović i niške „Voždove“.

Svi jednaki u klupama: Uniforme na poklon od najveće gradske opštine

Gradska opština Medijana i ove godine je opremila učenike prvog razreda iz deset osnovnih škola koje rade na njenom području.  Istovetne „uniforme“ u plavoj boji, majice sa dugim i kratkim rukavima, edukativnu igru i narandžasti prsluk za put od škole do kuće već su dobili đaci - prvaci iz škole Sveti Sava, Ćele-Kula, Car Konstantin, Dr Zoran Đinđić i Dušan Radović. 

Po rečima predsednika Gradske opštine Medijana Nebojše Kocića nastavljena je prošlogodišnja praksa obezbeđivanja uniformi za najmlađe školarce sa područja najveće niške opštine.

-Ovo je način i da se prevaziđu eventualne materijalne razlike među decom, jer su svi istovetno obučeni. Povratne informacije od direktora i roditelja kažu da smo napravili dobar izbor. Nastavićemo sa ovom praksom ubuduće, ali i dogovarati  sa školama o mogućim novim zahtevima, rekao je Kocić, uz napomenu da je jedan od zahteva bio i da učiteljice i učitelji  dobiju istovetne majice kao njihovi učenici i da se sagleda mogućnost da đaci dobiju po dva paketa uniformi kao bi mogli da ih menjaju.

 

 


#   Niš   Medijana gradska opština   učenici   Zoran Đinđić   osnovci   uniforme   đaci   školska uniforma
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima