Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tiodorović: Pravi pik u Nišu tek dolazi za nedelju dana, nakon utakmica, proslava, okupljanja

rssBookmark and Share

Niš 01.07.2020. Južna Srbija Info, RTS

"Mislim da ovaj pik koji se pominje nije baš pravi pik. Mi ćemo pravi pik imati u celoj Srbiji, pa i u Nišu verovatno za pet, šest dana", izjavio je za RTS epidemiolog dr Branislav Tiodorović.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

"Razlog je što merimo šta se dešavalo, od utakmica, skupova koji su bili organizovani, dakle rođendana, svadbi, žurki, a toga je bilo mnogo. Onda morate da merite vreme inkubacije, najčešće od sedam do deset dana, i do maksimum 14 dana. Tek kad to prođe, a to ne možemo reći pre kraja nedelje, onda možemo da odahnemo. Na sreću nije bilo ničega, ali može biti pika ponovnog", naveo je Tiodorović.

Jutrošnji podatak iz Kliničkog centra Niš, navodi, deluje umirujuće.

"Trenutno u KC imamo 61 pacijenta koji je sa kovid pozitivnim nalazom, što ne znači da nismo i noćas imali nekog ko je došao na pregled za koga će se tek utvrditi da li je kovid pozitivan. Dece nema već nekoliko dana koja su kovid pozitivna, što je dobar podatak. Imamo četvoro na respiratorima, što je podatak koju odavno nismo imali, uvek se taj broj kretao do devet ili dvocifrenog preko deset", istakao je Tiodorović.


#   Niš   Klinički centar Niš   Branislav Tiodorović   Koronavirus
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima