Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Niš stigli Rusi, Srbi odleteli u Moskvu

rssBookmark and Share

Niš 28.12.2014. Južna Srbija Info/Tanjug

Prvim čarter letom iz Moskve danas je na niški aerodrom stigla grupa od 160 ruskih turista koji će zimske praznike provesti na Kopaoniku, dok su istim avionom za Moskvu odleteli srpski turisti koji će provesti 7 ili 14 dana u Moskvi i Sankt Peterburgu.

U Niš stigli Rusi, Srbi odleteli u Moskvu

"Ovo je prvi čarter let na liniji Moskva-Niš-Moskva i imaćemo još dva ovakva leta početkom naredne godine. Oni će dovoziti ruske turiste, a u povratku će voziti naše turiste put Ruske federacije", rekao je za Tanjug Vladica Đurđanović, v.d. direktora aerodroma "Konstantim Veliki" u Nišu.

Uz zahvalnost turističkim organizacijama koje su prepoznale niški aerodrom kao destinaciju na koju mogu da dovedu svoje turiste odakle će ih upućivati na planine ili u banje, Đurđanović je istakao da su aerodromi osnova dobrog razvoja turizma.
"Mi planiramo da i u narednoj godini organizujemo više redovnih čarter letova", rekao je Đurđanović.

Direktor niškog aerodroma je naglasio da je sve u rukama turističkih organizacija i njihovih mogućnosti da organizuju određene aranžmane.
"Aviokompanije su zainteresovane za letove ali putovanje avionom nije jeftino. Turističke organizacije treba da se potrude da dovedu putnike na naš aerodrom, a aerodrom je sve učinio da omogući što jeftinije letove. Mi smo snizili cene za narednu sezonu koja počinje 1. marta, tako da će taksa iznositi tri evra i pokrivaće kompletan servis putnika uključujući i sletannje i poletanje aviona" rekao je Đurđanović.

Po rečima direktora, cene aerodromske takse dovedene su na najniži mogući nivo i najkonkurentnije su u regionu.

U Niš je danas stiglo 160 ruskih turista a istim avionom u Rusiju je otišlo 86 srpskih državljana. U turističkoj organizaciji "Mondorama" kažu da je bilo ogromno interesovanje naših ljudi za putovanje u Rusku federaciju kao i ruskih državljana za boravak u našim turističkim centrima.

U narednom periodu ruskim turistima biće ponuđeni aranžmani koji će uključivati posetu našim banjama i manastrima, pa ako to bude prihvaćeno već u letnjoj sezoni biće oraganizovani čarter letovi slični današnjem, rečeno je u agenciji "Mondorama" koja organizovala današnju turu za Rusiju.

Čarter letovi Moskva-Niš-Moskva organizovani su avionima tipa “Er bas 320". Letovi će biti realizovani na sedam dana do 18. januara.


#   Niš   Rusi   zima   aerodrom   Kopaonik   turisti   Moskva   Vladica Đurđanović   čarter letovi
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima