Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Nišu je danas potpisan Pakt o zaustavljanju seksualnog nasilja nd decom

rssBookmark and Share

06.11.2014. NTV-Južna Srbija Info

Niš se aktivno uključio u kampanju za zaustavljanje seksualnog nasilja nad decom potpisivanjem Pakta gradova i regiona – Dokumenta koji je Kongres lokalnih i regionalnih vlasti doneo 2010. godine u Strazburu.

U Nišu je danas potpisan Pakt o zaustavljanju seksualnog nasilja nd decom

Prvi korak je formiranje Radne grupe koja će uključiti sve relevantne institucije i ustanove u borbu protiv jednog od najtežih oblika zlostavljanja, najavio je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić.

Svako 5. dete u Evropi je žrtva nekog oblika seksualnog zlostavljana – alarmantan je podatak istraživanja zemalja Unije. Zato je Kongres lokalnih i regionalnih vlasti u Strazburu izradio strateški dokument kojim je počela borba protiv ovog zločina. Skupština grada Niša je ratifikovala ovaj dokument oktobra, a gradonačelnik Niša je potpisao Pakt za zaustavljanje seksualnog nasilja nad decom. Za početak, biće formirana Radna grupa koju će činiti predstavnici svih relevantnih institucija – policije, pravosuđa, zdravstvenih i ustanova koje se bave decom.

Ovaj dokument trebalo bi da obezbedi deci budućnost bez straha, kako bi postali ravnopravni članovi društvene zajednice, rekao je gradonačelnik Niša i dodao da je neophodno izmeniti zakone koji štite decu od nasilja i uvesti najstrože kazne za počinioce ovakvih zločina.


#   Mile Ilić   Zoran Perišić   Dušica Davidović   Skupština grada Niša   radna grupa   Skupština grada
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima