Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U Nišu od danas otvorene bašte ugostiteljskih objekata

rssBookmark and Share

Niš 04.04.2021. Južna Srbija Info

Bašte ugostiteljskih objekata u Nišu biće otvorene od ponedeljka do 22 časa uz poštovanje epidemioloških mera koje će biti naknadno precizno definisane, a rad uslužnih delatnosti, prehrambenih prodavnica i teretana biće dozvoljen do istog vremena, odlučeno je na Kriznom štabu za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19.

Foto: Južna Srbija Info arhiva
Foto: Južna Srbija Info arhiva

Sednici Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19 prisustvovali su član Kriznog štaba i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Tržni centri će eventualno biti otvoreni od srede što zavisi od kretanja broja zaraženih na dnevnom niovu, saopšteno je sa Kriznog štaba.

Za ulazak u Srbiju potreban je PCR test ili potvrda o vakcinaciji, a stariji osnovci i srednjoškolci ostaju na onlajn nastavi.

U Nišu je do sada dato 115 000 doza vakcina.

U Srbiji je prvom dozom vakcinisano 25,5 odsto punoletnih građana, drugu dozu primilo je 18,6 odsto, a potpuno je zaštićeno 12,3 odsto punoletnih građana. Dnevno se da oko 25.000 doza vakcina.

Srbija danas dobija 57.600 doza vakcine “AstraZeneka” iz Kovaks programa. Sledeće sedmice stiže pola miliona “Sinofarma” i 106.470 Fajzerove vakcine.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Goran Vesić   ugostiteljski objekat   radno vreme   privremene mere   krizni štab   Koronavirus
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima