Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Umesto zgrada, zimzelene sadnice i novi park - zadovoljni građani Gornjomatejevačke ulice izražavaju zahvalnost

rssBookmark and Share

Niš 04.12.2020. Južna Srbija Info

Početkom novembra gradonačelnica Dragana Sotirovski i investitor su posetili stanare tog niškog naselja i dogovorili da se odustane od gradnje na spornom placu, a da se na tom mestu krene sa ozlenjavanjem, dok će investior dobiti zamanske parcele. Danas, parcele rasčišćene, zasađene nove sadnice, naselje dobija novi izgled.

Umesto zgrada, zimzelene sadnice i novi park - zadovoljni građani Gornjomatejevačke ulice izražavaju zahvalnost

Sporne parcele u Gornjomatejevačkoj ulici (Pantelej) na kojima je investitor sa građevinskom dozvolom trebalo da podigne zgrade, a zbog čega su stanari tog dela Niša nedeljama protestovali su rasčišćene, uređene i ozelenjene po obodu zimzelenim stablima autohtonih vrsta. Time je počelo uređenje parcele na kojoj će na proleće biti park.

Žitelji tog dela opštine Pantelej su zadovoljni, kako ističu i zahvalni rukovodstvu grada koje je uslišilo njihove molbe.

Podsećamo da je na ozelenjenim parcelama prvobitno bila planirana izgradnja novih stambenih objekata, a grad i investitor postigli su dogovor o zameni parcela tako da ovdašnji stanari dobijaju uređenu zelenu površinu, prostor za odmor i dovoljno svetla u svojim stanovima, rekla je gradska većnica Sonja Milojković.

Ozelenjavanje tih površina realizovano je kroz projekat „Pokreni se za klimu“ koji finansira Ministarstvo zaštite životne sredine, napomenula je Sonja Milojković i navela da će ukupno biti zasađeno 170 stabala.

Predsednica gradske opštine Pantelej izrazila je zadovoljstvo uređenjem tog međublokovskog prostora i istakla da opština na taj način dobija lep prostor za svoje stanovnike.

Radove izvodi JKP „Mediana“, a direktor tog preduzeća Dragoslav Pavlović istakao je da oni iz godine u godinu beleže rast zasađenih sadnica na području grada i da je u prethodnom jednogodišnjem periodu zasađeno oko 1.400 stabala.


#   Niš   Dragana Sotirovski   Mediana JKP   Dragoslav Pavlović   sadnice   Gornjomatejevačka ulica
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima