Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uručene stipendije i nagrade Fondacije „Sveta Petka“ Gradske opštine Medijana

rssBookmark and Share

Medijana gradska opština 29.12.2016. Južna Srbija Info

Rukovodstvo Gradske opštine Medijana uručilo je stipendije i nagrade Fonda „Sveta Petka“ . Na spisku je 34-oro dobitnika, po 17 studenata i 17 talentovanih Nišlija koji su, po oceni istoimene komisije postigli izuzetne rezultate na studijama i u različitim sferama društvenog života.

Uručene stipendije i nagrade Fondacije „Sveta Petka“ Gradske opštine Medijana

Nagrade su uručili predsednik Gradske opštine Medijana Milan Krstić i predsednik Skupštine opštine prof. dr Žarko Ranković.

– Ponosni smo na studente i talente kojima je Gradska opština danas domaćin. Slike najboljih akademaca našle su se na kalendarima za narednu godinu. Time želimo da pokažemo koliko cenimo vaš uspeh, vaše desetke, vaše medalje. Drago nam je što se danas družimo sa pametnim mladim ljudima – rekao je obraćajući se nagrađenima prvi čovek najveće niške opštine Milan Krstić i dodao: – Zauzvrat očekujemo nove uspehe, saradnju sa vama, otvoreni smo za svaku ideju koju želite da nam predstavite, rekao je Krstić.

Predsednik Skupštine i Komisije Fondacije „Sveta Petka“, prof. dr Žarko Ranković, naglasio je da lepšu i težu dužnost nije već duže vreme imao, od toga da Komisija donese odluku o izboru najboljih.

– Istina, bilo je lakše izabrati studente jer se gledao prosek, mnogo je teže bilo odlučiti ko su najbolji talentovani sportisti, studenti, učenici. Imate decu, mlade ljude koji su višestruko talentovani. Mnogi nisu dobili nagrade, to ne znači da treba da odustanu  – kazao je predsednik Ranković.

On je zahvalio nagrađenima na pokazanom trudu i želji da budu najbolji, ali i nastavnicima, profesorima, roditeljima koji su takođe zaslužni za njihov uspeh.

Nagrađeni studenti koji inače pohađaju fakultete Univerziteta u Nišu, dobijaće mesečnu stipendiju u iznosu od nešto preko 11.000 dinara u trajanju od godinu dana, a nagrađeni talenti dobili su jednokratni iznos od 20.000 dinara. Svima koji su se upisali u listu nagrađenih Gradske opštine Medijana zajedničko je to što se godinama veoma uspešno bave naukom, umetnošću, sportom ili imaju visoke prosečne ocene na studijama.
 
Svečanosti su prisustvovali i Bogdan i Novak Stanojević, učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ koji su na nedavno održanoj Olimpijadi iz astronomije i astrofizike u Indiji osvojili srebrnu i bronzanu medalju.


#   stipendije   Medijana gradska opština   nagrade   Žarko Ranković   studenti   Svetozar Marković   Sveta Petka   Novak Stanojević   gradske opštine   Milan Krstić   Gradska opština   Sveta Petka fondacija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima