Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Više novca od parkiranja za gradsku kasu u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 23.02.2018. Južna Srbija Info

U Svečanoj sali grada Leskovca, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i direktor preduzeća „Metroparkring“ Stevan Ranković potpisali su treći aneks ugovora, kojim se predviđa da se 50% od prodatih parking karata sliva u gradsku kasu, umesto dosadašnjih 30%, odnosno 10% koliko je predviđao prvobitno potpisan ugovor 2009. godine.

Više novca od parkiranja za gradsku kasu u Leskovcu

„Usled potrebe za usklađivanjem sa važećim zakonima i podzakonskim aktima radi poboljšanja prava grada u ovom javno – privatnom partnerstvu i zaštite korisnika usluga ali i unapređenja poslovne saradnje ugovornih strana, pristupilo se redefinisanju ugovornih obaveza u ovom javno privatnom partnerstvu. Postupajući po zaključku Skupštine, Gradska uprava – Odeljenje za komunalne stambene poslove, saobraćaj i infrastrukturu u saradanji sa svim nadležnim organima lokalne smaouprave, predsednikom Anketnog odbora, sekretarom Skupštine grada, zaštitinikom imovinskih prava grada i drugim nadležnim organima grada, izradila je predlog Aneksa III ugovora o obavljanju komunalne delatnosti održavanja javnih prostora za parkiranje i rešenje stacionarnog saobraćaja na teritoriji grada Leskovca“  rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović na konferenciji za medije nakon potpisivanja trećeg aneksa ugovora.

Gradonačelnik Cvetanović se pored poboljšanja finansijskog položaja grada osvrnuo i na olakšice koje će imati građani.

„Vlasnik vozila će imati pravo na oslobađanje plaćanja dela cene utvrđene ceonovnikom preduzeća za uklanjanje nepropisno parkiranog vozila specijalnim vozilom pauk u iznoi od 30 procenata od pune cene, ukoliko je prvi put načionio ovaj prekršaj. Korisnik kome je prvi put u periodu od godinu dana uručen parking nalog plaćanjem polovine iznosa u roku od 8 dana od dana prijema naloga, oslobađa se plaćanja druge polovine iznosa parking naloga. Takođe je omogućeno i dodatnih 5 minuta korisniku parking prostora koji po isteku plaćenog vremena za parkiranje, za koje vreme korisnik može da ukloni svoje vozilo sa pakring mesta li da plati parking kartu. Ovim aneksom precizno su definisane investicije usmerene na povećanje broja parking mesta i regulisanje problema staconarnog saobraćaja“ dodao je Cvetanović.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   saobraćaj   budžet   parkiranje   investicije   Gradska uprava   Metroparking
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima