Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić: Neće biti Evroprajda, nećemo menjati odluku

Bookmark and Share

30.08.2022. Tanjug, RTS

Predsednik Vučić je rekao da je doneta odluka da neće biti Evroprajda i da ona neće biti menjana. "Upravo smo doneli odluku da se ne održi parada. Može da zove Bajden mene ili Brnabićevu, koga kog, mogu zvati Putin ili Erdogan, neće biti promene odluke", podvukao je Vučić.

RTS Screenshot - Tanjug
RTS Screenshot - Tanjug

Predsednik je poručio da je o toj manifestaciji razgovarao i sa ministrom unutrašnjih poslova, kao i sa premijerkom Anom Brnabić, te da su se saglasili da je zarad očuvanja mira u zemlji najbolje da se Evroprajd ne održi.

Takođe, Vučić je rekao da se o tome razgovaralo i sa onima koji podržavaju Evroprajd, kao i sa onima koji su protiv njega.

Rekao je da razume strance koji se ovde bore za svoje interese, ali da ne razume ljude iz Srbije koji kažu da hoće baš da se prošetaju i da vide da li će država da ih zaštititi.

Vučić je rekao da "ispada da država treba da pusti huligane da ih prebiju, kako bi onda mogli da kažu kako su bili u pravu kada su rekli da država nije htela da ih zaštiti".

Povodom najava organizatora Parade i dela opozicije da će uprkos zabrani šetati Beogradom, Vučić je rekao da će odluka Vlade o zabrani biti poštovana i da se niko ne igra sa odlukom države.

Vučić je dodao da država nije srećna zbog zabrane tog skupa i još jednom istakao da država ima sada važnije probleme, kao što su KiM i energetika.

"Kada imate sve te probleme i pritiske oko uvođenja sankcija Rusiji, a znamo da ne donose ništa dobro na našem primeru jer smo bili žrtve tih sankcija. Kada sve to imate dolazi do ekstremizacije političke scene, opozicija hoće u proteste zato što će da bude zabranjen Prajd, a neki su protestovali zato što nije zabranjen. I jedni i drugi su protestovali protiv države", naglasio je Vučić.

"Potreban novi blok pristojne i normalne Srbije"

Vučić je poručio da treba da pokušamo da budemo normalni kada je reč o pitanju Parade, prema tih sedam do 10 odsto ljudi koji su naši građani.

"I o njima moramo da brinemo i to su naši braća i sestre i da i njima kažemo – ne morate baš uvek prst u oko da ubodete svakome da biste dokazivali nešto da jeste".

Vučić ističe da mora da se zaštiti normalnost u Srbiji i da zato država neće dozvoliti nikakvo nasilje, bilo o kojoj strani da je reč, i onih koji su protiv i za održavanje Parade.

Kaže da razume strance koji imaju tu svoj interes, ali da ne razume domaće političare i stranke koji se direktno bore protiv interesa Srbije.

"Važno će zato biti da formiramo blok normalnosti i pristojnosti – Srpski blok. Ne mislim nacionalno već i građanski i nacionalno i blok pristojnosti koji će da se suprotstavi i jednima i drugima", poručio je Vučić.


#   EU   Aleksandar Vučić   Gej parada   Parada ponosa   Europrajd
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima