Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vučić: Razmatra se mogućnost da se ponovo uvede obavezni vojni rok

Bookmark and Share

22.08.2018. Južna Srbija Info

Vrhovni komandant Vojske Srbije i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji je u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina danas prisustvovao probnom letu dva aviona MiG-29 nabavljenih iz Ruske Federacije na aerodromu „Batajnica“, istakao je da se razmatra mogućnost da se od 2020/21 godine ponovo uvede obavezni vojni rok.

Foto: Nj.P. Južna Srbija
Foto: Nj.P. Južna Srbija

Prema njegovim rečima, da li će vojni rok za muškarce trajati tri ili šest meseci, zavisiće od procena Ministarstva odbrane, ali i od raspoloživih finansijskih sredstava.

- Mislim da bi trajanje od godinu dana bilo predugo. Ali, razmišljamo još, neću još ništa da obećavam po tom pitanju – naglasio je predsednik Vučić dodajući da se planira i ulaganje u vojno školstvo.

Predsednik Vučić je naglasio da se trenutno razmatraju svi aspekti u vezi sa tom odlukom, kao i do koje godine i na koji način bi se sprovodilo, dodajući da bi oni koji odsluže vojsku imali prednost pri zapošljavanju u javnoj službi.

On je, takođe, istakao da je svestan toga da kada se pomene ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka mnogi će reći "opet biste da ratujete", a da je do sada bilo i onih koji su zastupali stav zašto nema vojnog roka, jer su nam deca "postala slabići".

- Sve radimo da bi sačuvali mir, da bismo bili dovoljno snažni i da bi preventivno mogli da delujemo protiv svakog ko bi pokušao da sprovede bilo kakav oblik agresije protiv Republike Srbije – poručio je predsednik Vučić.


#   Aleksandar Vučić   Vojska Srbije   vojni rok
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima