Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Za desetak dana biće završeni radovi na obnovi auto-puta kod isključenja za Merošinu

rssBookmark and Share

Merošina 04.08.2020. Južna Srbija Info

Zorana Mihajlović, obišla je radove na rehabilitaciji auto-puta na deonici Niš–Merošina

Za desetak dana biće završeni radovi na obnovi auto-puta kod isključenja za Merošinu

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, obišla je danas zajedno sa načelnicom Nišavskog okruga Draganom Sotirovski i direktorom “Puteva Srbije” Zoranom Drobnjakom radove na rehabilitaciji auto-puta na deonici Niš–Merošina, i tom prilikom rekla da se godišnje izdvaja više od 160 miliona evra za održavanje i rehabilitaciju puteva u Srbiji.

Mihajlovićeva je rekla da je za ovu godinu planirana rehabilitacija 191 km auto-puta i da je do sada završeno 140 km. 

“Saobraćaj jeste smanjen, kao i prihodi „Puteva Srbije“, ali mi moramo da vodimo računa o svojim putevima i da se spremamo za sve naredne godine. Nema dela Srbije u kom se ne radi. Rade se i veliki projekti, sva gradilišta su otvorena i to je važno za naš privredni rast”, rekla je ona. 

Mihajlovićeva je podsetila i da su rezultati u građevinarstvu u drugom kvartalu ove godine odlični, te da beležimo za 10 odsto više zaposlenih u odnosu na isti period prošle godine, i to najviše u železničkim i putarskim projektima, 14 odsto. 

Načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovska, rekla je da nema lepše poruke, nego kada nam država pokazuje da smo svi jako važni, i da bez obzira na to u kom delu Srbije živimo, pomoć je tu. 

„Nema lepše poruke države nego kada vam pomaže ulažući u infrastrukturu, jer time dokazuje da smo joj podjednako važni i da pomoć možemo da očekujemo i u svim drugim važnim oblastima života. Kada imate dobre puteve možete se nadati i bržem razvoju kraja“, istakla je načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragani Sotirovski, dočekavši potpredsednicu Mihajlović.

“Ova rehabilitacija auto-puta je važna jer vodi dalje ka jugu, a pospešiće i turizam u ovom kraju. Radujemo se takođe gradnji auto-puta od Niša do Merdara, jer je to značajno za dalji razvoj svih gradova i opština u ovom delu Srbije”, rekla je ona. 

Načelnica Sotirovski je u susretu sa ministarkom istakla važnost isključenja sa Koridora 10 kod Niške Banje, kao i izgradnje kraćeg puta od auto-puta ka Sokobanji.

Zoran Drobnjak izjavio je da se trenutno rehabilituje deonica duga 5,6 km i da će radovi biti gotovi za desetak dana. 

“Takođe, radimo i deonicu od Ražnja do Aleksinca dugu 23 km. Iz kredita EBRD potom ćemo početi da radimo i desnu stranu”, rekao je on. 


#   Putevi Srbije   Merošina   Dragana Sotirovski   auto-put   Zorana Mihajlović   Ministarstvo građevinarstva   Nišavski upravni okrug   Zoran Drobnjak
#GradonacelnicaN @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima