Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Grad Niš nema dovoljno novca da uloži u Aerodrom kako bi mogao dalje da se razvija!

rssBookmark and Share

Niš 31.03.2018. Južna Srbija Info

“Vlada Srbije neće da dozvoli da aerodrom u Nišu doživi sudbinu brojnih niških državnih firmi koje su propale i koje je svima nama ostavio Zoran Živković, Demokratska stranka i sve druge stranke koje su nastale iz nje, izjavila je potpredsedica Vlade Srbije, prof. dr Zorana Mihajlović, povodom optužbi narodnog poslanika Zorana Živkovića.

Foto: Nj.P. Južna Srbija arhiva
Foto: Nj.P. Južna Srbija arhiva

“Od kada je Vlada Srbije počela pre tri godine sa investicijama i uložila milijardu dinara u Aerodrom “Konstatnin Veliki“, broj putnika povećan je čak 248 puta, ne 248 procenata, nego 248 puta! U 2014. na niški aerodrom je sletelo 1.335 putnika, a na kraju 2017. čak 331.582 putnika. O sposobnosti Živkovića i DS takođe govore podaci. Dok su oni vodili Niš najuspešnija godina za Aerodrom “Konstantin Veliki” bila je 2012. kada je bilo 27.426 putnika, što je samo 12 puta manje nego što smo imalo posle ulaganja Vlade Srbije u Aerodrom”, kaže potpredsednica Mihajlović. 

Ona ističe da se ova Vlada Srbije neće ponašati kao prethodne vlade Zorana Živkovića i ostalih iz DS koje se nisu mešale u svoj posao i tako dovele do potpunog uništenja državnih svih državnih firmi u Nišu, do hiljada i hiljada ljudi koji su ostajali bez posla.

“Ova Vlada Srbije će se mešati u svoj posao i neće dozvoliti da se niški aerodrom vrati u godine kada su njima upravljali Živković i DS. I takva politike naše Vlade, bivšeg premijera, a sada predsednika, Aleksandra Vučića dovela je veliki broj investitora u Niš, otvorila šest velikih fabrika i spasla grad od propasti”, ističe Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade ističe da sve analize pokazuju da Aerodrom “Konstantin Veliki” nije u mogućnosti da iz redovnog poslovanja investira više od 10 miliona evra koliko je potrebno da bi infrastruktura, oprema, funkcionisanje i bezbednost bili na najvišem nivou.

“Vlada neće da dozvoli da Aerodrom “Kostantin Veliki” propadne jer Grad Niš nema dovoljno novca da uloži u njega kako bi mogao dalje da se razvija i da beleži još veći rast broja putnika”, zaključuje Mihajlovićeva.

Komentara: 1


#   Niš   Gradsko veće  Zorana Mihajlović   Vlada Republike Srbije   aerodrom Konstantin Veliki
@Vlada_SR @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+7) (-)

    Nišlija, 31.03.2018.:
    Ako Vlada hoće da pomogne , može to da uradi i bez prisvajanja aerodroma.Sve to što kaže ministarka može i bez državnog vlasništva.Ali njima nije to cilj i provaljeni su!


[ Dodaj komentar ]