Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Najmlađi sa porodicama na Prolećnim danima u Medijani

rssBookmark and Share

Niš 31.05.2024. Južna Srbija Info - redakcija

Manifestacijom "Prolećni dani u Medijani" u Svetosavskom parku, zanimljivim izazovima, avanturama i igrama, Gradska opština Medijana, uz slatkiše i krofne niškog Žitopeka, nastavila je druženje sa najmlađim sugrađanima.

Najmlađi sa porodicama na Prolećnim danima u Medijani

Dvodnevnu manifestaciju otvorio je hor „Čarolija“, koji čine 40-ak talentovanih mališana. Uz bogat program, ispunjen igrom, ali i kroz tematski šarene  radionice, sa kojih su poneli mnoštvo lepih i interesantnih poklona, osnovci škola „Sveti Sava“, „Car Konstantin“ i „Ćele Kula“, kao i ostali najmlađi posetioci Svetosavskog parka, lepo su se zabavili, ali i naučili mnogo toga.

Gradska opština Medijana, ubuduće će izdvajati više sredstava za pronatalitetnu politiku, kao prioritetu u svom radu, jer su odbornici Skupštine na poslednjoj sednici, doneli takvu odluku. 

Za prvo dete u nedelji, sredstva će od 10 hiljada dinara, biti povećana na 15 hiljada dinara, dok će porodice koje dobiju treće dete, ubuduće od najveće niške opštine, dobiti 150 hiljada dinara jednokratno. Do sada je izdvajano 120 hiljada dinara, u 12 jednakih mesečnih rata. Izdvajanja za četvrto dete, će sa 150, biti povećana na 200 hiljada dinara, za peto dete sa 200 hiljada, na 250 hiljada dinara i ta sredstva će, kao i do sada, biti isplaćivana jednokratno.  

Druženje sa najmlađim sugrađanima biće nastavljeno u subotu, 1. juna 2024.godine, u Parku Sveti Sava, od 12 do 14 časova.

 


#   Niš   Medijana gradska opština   Prolećni dani u Medijani
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima