Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Traktoristi na okupu: Održana prva “Traktorijada“ kraj Leskovca

rssBookmark and Share

Leskovac 17.08.2019. Južna Srbija Info

U sredu 14. avgusta u selu Gornja Jajina je održana prva “Traktorijada“ na inicijativu Poljaka Marčina Obaleka koji svuda u svetu putuje ovim prevoznim sredstvom i organizuje manifestacije ove vrste.

Traktoristi na okupu: Održana prva “Traktorijada“ kraj Leskovca

Manifestacija okupila je tridesetak ljubitelja traktora i poljoprivrednika koji su je podržali, zatim mini defileom prošli Gornjom Jajinom i kasnije se pridružili organizovanim igrama.

Cilj manifestacije bio je druženje i razmena iskustava, nije imalo takmičarski karakter.

Milan Stojković, pomoćnik gradonačelnika, otvorio je manifestaciju i kazao da Grad Leskovac posmatra poljoprivredu kao jednu od najvažnijih razvojnih šansi, da će naredne godine povećati izdvajanja za ovu oblast sa 85 na 100 miliona dinara.

„Drago mi je da je leskovački kraj postao deo vaše rute. Vaša inicijativa je odlična prilika da se poljoprivredni proizvođači druže, razmene iskustva i saznaju nešto novo.

Nadam se da ćete iz Leskovca poneti samo lepe utiske i da ćete u skorijoj budućnosti ponovo biti naš gost,“ – dodao je Stojković.

Marčin Obalek, inicijator ovog događaja istakao je da želi da se prodube odnosi između Srbije i Poljske, ali i želju da Leskovac postane grad pobratim sa poljskim gradom. Zahvalio se organizatorima i poželeo da sledeća „Traktorijada“ bude bolja i posećenija, s obzirom na to da je ova ogranizovana za nešto više od 24 časa. Kazao je da mu je lepo u Srbiji, ali da mu je Gornja Jajina centar sveta. Dobra je hrana, ali ljudi su još bolji, kazao je Obalek.

Komentara: 0


#   Leskovac   manifestacija   traktor   Milan Stojković   traktorista   Poljska   Gornja Jajina   Traktorijada   Marčin Obalek
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima