Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Vlatko Stefanovski u subotu u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 05.07.2017. Južna Srbija Info

Kao što smo najavili, najveća gitarska zvezda bivše Jugoslavije, Vlatko Stefanovski, virtuoz na gitari bez premca, koji je ogromnu slavu i kultni status stekao sa legendarnim makedonskim bendom „Leb i sol“, nastupiće ove subote, 08.jula u Nišu.

Vlatko Stefanovski u subotu u Nišu

Vlatko će nastupiti sa svojim triom, koji pored njega čine Đoko Maksimovski (bas gitara) i Dejan Milosavljević (bubnjevi). Koncert će biti održan u dvorištu Univerziteta (Banovini) sa početkom od 21 sat.

Legendarni gitarista u okviru aktuelne turneje promoviše svoje poslednje studijsko ostvarenje “Seir”, iz 2014. godine.Ovaj album je u Makednoniji proglašen za album godine i dobio je prestižno priznanje ”Zlatna bubamara”.

Vlatko sa svojim triom u Nišu nije nastupao punih 7 godina, a za 8 .jul najavio je koncert koji će trajati preko 2 sata. Na repertoaru će se pored nekoliko pesama sa poslednjeg albuma, naći i svi najveći hitovi Vlatka Stefanovskog i grupe Leb i sol, kao što su: “Čuvam noć od budnih”, “Jovano, Jovanke”, “Uči me, majko, karaj me”, “Kao kakao”, “Čukni vo drvo”, “Skopje”, “Makedonsko devojče”, “Mamurni ljudi”, “Džipsi song” i druge.

Stefanovski je pozvao ljude na veliki koncert u Banovini i nada se dobrom vremenu, dobrom zvuku i dobrom raspoloženju:”Želeo bih da vam najavim da 8.jula dolazim na veliki koncert u Banovini sa mojim triom i verujem da ćemo imati dobro vreme, dobar zvuk,dobro raspoloženje i da ćemo svi zajedno provesti jedno nezaboravno veče, a do tada veliki pozdrav!”.

Vlatko je počeo je da svira gitaru sa 13 godina, a već sa 18 godina osnovao je grupu Leb i sol koja je ubrzo postala jedna od najvažnijih i najpopularnijih rok grupa bivše Jugoslavije vešto kombinujući makedonsku tradicionalnu muziku i savremeni rok.

Sa svojim „Vlatko Stefanovski Triom” nastupao je širom sveta, a 2007. godine postao je i počasni doktor u oblasti umetnosti na Univerzitetu „Sv. Kiril i Metodij” u Skoplju.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 900 dinara mogu se kupiti u CD Saund mjuzik šopu (na samom kraju novog podzemnog prolaza), Enerdži mjuzik šopu (TPC Kalča-prizemlje), turističkoj agenciji Big Star (Cara Dušana 65) i pivnicama Nemir (Obilićev Venac 35) i Ministarstvo (Vojvode Vuka 12). Na dan koncerta će koštati 1000 dinara.

Komentara: 0


#   Niš   koncert   Vlatko Stefanovski   Banovina   Obilićev venac
@


 


[ Dodaj komentar ]