Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kompanija NIS donirala najsvremeniji ultrazvučni aparat niškom Domu zdravlja

rssBookmark and Share

Niš 14.08.2023. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, obišli su niški Dom zdravlja povodom nabavke nove opreme, savremenog ultrazvučnog aparata. Aparat je donacija kompanije NIS u okviru društveno odgovornog programa „Zajednici zajedno 2022.“ koji je ova kompanija sprovela prošle godine pod sloganom „Da se nove nade rode“.

Kompanija NIS donirala najsvremeniji ultrazvučni aparat niškom Domu zdravlja

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je istakla da saradnja sa kompanijom NIS traje već 14 godina i da je za to vreme podržano ukupno 79 projekata vrednih 80 miliona dinara.

Naglasila je da je savremeni ultrazvučni aparat važan poklon za Dom zdravlja u Nišu jer je to prva zdravstvena ustanova kojoj se buduće mame javljaju i da ni trenutka nije bilo dvoumljenja kome će aparat pripasti. Grad podržava roditeljstvo i na svaki način pomaže mladim parovima da se ostvare kao roditelji sa željom da se naredne godine rodi još više beba.

Vadim Smirnov je izrazio zadovoljstvo zbog realizovanog programa sa Domom zdravlja u Nišu. Naglasio je da kompanije NIS osluškuje potrebe zajednice i sugrađana sa željom da im izađe u susret. Budućnost nije samo u tehnologijama, budućnost su zapravo ljudi i kada govorimo o povećanju nataliteta, govorimo o budućnosti.

Ova donacija je dodatno unapredila rad lekara sa pacijentkinjama kazao je profesor dr Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja Niš. Za 11 meseci urađeno 11.000 ultrazvučnih pregleda, pregledano je 1600 porodilja i 4.850 trudnica. Aparat je od značaja i za preglede svih žena u gradu budući da Niš nema sekundarni novo zdravstva.

Tokom susreta gradonačelnice Sotirovski i Smirnova dogovorena je dalja saradnja sa kompanijom NIS na novim projektima. Kako je najavljeno novi konkurs za podršku zajednici odnosiće se na obrazovanje.


#   Niš   Dom zdravlja   Dragana Sotirovski   donacija   Milorad Jerkan   NIS   ultrazvuk   Vadim Smirnov NIS   Naftna kompanija Srbije
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima