Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Neverovatan osmeh uz bezmetalne krunice za zube

Bookmark and Share

05.10.2023. Nikola Stojanović

Protetička sredstva se stalno unapređuju, novi modeli potiskuju stare i obezbeđuju brojne prednosti. Tako je i sa bezmetalnim krunicama za zube koje donose jedinstvene prednosti i na potpuno novi način ulepšavaju osmeh kod svakog.

Neverovatan osmeh uz bezmetalne krunice za zube

Zubne navlake se odavno koriste, kako kao pojedinačne popune, tako i kod implantata, mostova i zubnih proteza. 

Same veštačke krunice su se menjale i postajale su sve sličnije prirodnim zubima, ali se ta razlika nije videla dok nisu osmišljeni modeli koji ne koriste metal u osnovi pa zato donose neke jedinstvene prednosti.

Bezmetalne krunice za zube se prave od drugačijih materijala

Završni sloj je isti – keramika, ali se osnova menja pa umesto metala, ovde se koristi cirkonijum koji predstavlja veliko unapređenje u odnosu na dotadašnje vrste.

Sada bezmetalne krunice za zube nemaju tamnu osnovu i ne izgledaju bojom drugačiji od prirodnog niza što je bio slučaj sa metalnim krunicama, naročito nakon proteka nekog vremena.

Skida se manje zubne mase za fiksiranje navlake

Cirkonijum-keramičke krunice zahtevaju samo malo brušenje zuba za odlično fiksiranje krunice što sa metalnom osnovom nije bio slučaj. Čak i kada se krunice postavljaju samo da bi ulepšali osmeh, sa zuba je bilo potrebno skinuti veliku količinu zubne mase čime se on uništava i propada brže.

Krunice bez metala se mogu postaviti na zube koji su dosta oštećeni, slomljeni, ali će opet odlično držati veštačku krunu. Čak šta više, oštećen zub se na ovaj način štiti od daljeg propadanja i dobija novu funkciju.

Zbog ovih osobina ih vole i stomatolozi i pacijenti i sve se češće koriste jer  ne samo da su estetski opravdani, već su i medicinski potrebni.

Bezmetalne krunice će na najbolji način ulepšati vaš osmeh

Osim izbora beline po želji, bezmetalne zubne krune će i ostati bele i neće menjati svoju boju, biće iste i spolja, ali i osnova unutra.

Pošto se mogu izbeljivati u sve nijanse, one se koriste za tehniku „hollywood smile“ i svaki put dozvoljavaju formiranje oblika i boje zuba po želji koji se kasnije može dodatno beleti za održavanje prelepog osmeha.

Osim ove činjenice, bela osnova zuba znači da i ako dođe do malog povlačenja desni i dalje će protetika biti bela. Kod metalnih krunica se u ovom slučaju vidi metalna osnova pa su korekcije neophodne i predstavljaju često samo estetsku nužnost, a ne i medicinski razlog za zamenu.

Dugotrajnost  i kvalitet koji se izdvaja

Cirkonijum sa keramičkim premazom je čvrst kao i prirodan zub, a zubne navlake su stabilne na većoj zubnoj masi pa je i dugotrajnost veća.

Nema bojazni od lomova, oštećenja i pucanja, a kvalitet se pokazao i kod modela na zubnim implantima, ali i protezama i mostovima. Zbog toga se sve češće i postavljaju upravo ovi modeli i donose neke nove mogućnosti u svakodnevne i rutinske stomatološke procedure.

Ako imate stare zubne navlake koje treba promeniti ili jednostavno nisu privlačne, zamenite ih sa unapređenim verzijama koje su i estetski i medicinski opravdane. Lep osmeh je svakome dostupan i svako može da ga ima. 

Posetite stomatologa i raspitajte se o proceduri za ugradnju. 


#   stomatologija   zubi
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima