Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

БИРОДИ: Шта грађани мисле о корупцији

rssBookmark and Share

16.01.2017. Јужна Србија Инфо

Биро за друштвена истраживања (БИРОДИ) позива на представљање резултата истраживања о ставовима грађана Србије о борби против корупције и дискусију о борби против корупције на локалном нивоу које ће се одржати у среду, 18. јануара у 11 часова, у просторијама ДЕЛИ центра, Давидова 2а, Ниш.

БИРОДИ: Шта грађани мисле о корупцији

Борба против корупције главни је сегмент Поглавља 23 које ће Србија, надамо се, ускоро отворити у процесу приступања Европској унији. Према Акционом плану за Поглавље 23. свака локална самоуправа је у обавези да успостави систем за борбу против корупције почев од априла 2017. године по моделу који направи Агенција за борбу против корупције. Како би сузбијање корупције било што успешније треба помоћи грађанима у њеном препознавању и упознати их са мерама за њено сузбијање.

Са поносом Вам представљамо и документарни филм о узбуњивачима у земљама Западног Балкана у коме о својим искуствима говори и Валентина Крстић, иначе чланица Локалног антикорупцијског форума Ниш. 

Овом приликом желимо да Вам представимо и Интегрист прву друштвену мрежу која треба да унапреди грађански, професионални и институционални интегритет, која је развијена у сарадњи са Олоф Палме Центром из Шведске у оквиру пројекта јачања Мреже за интегритет у Србији. Друштвена мрежа Интегрист.нет је настала као плод истраживања, искустава и праксе Бироа за друштвена истраживања, али почев од овог семинара желимо да Интегрист.нет буде средство свих оних којима је интегритет вредност.

Све ово нас је определило да организујемо састанак са релевантним учесницима који су у досадашњој сарадњи са БИРОДИ или/и јавним ангажманом показали да имају интегритета (грађанског и професионалног), стручности и активизам који су гарант да борба за унапређење интегритета на нивоу градова бити успешна.


Резултате истраживања представиће:

Зоран Гавриловић, социолог, Директор програма Градови против корупције и 

Снежана Ђапић, социолог, Пројектна координаторка 

Коментара: 0


#   Валентина Крстић   корупција   локална самоуправа   Агенција за борбу против корупције   ЛАФ   БИРОДИ   ДЕЛИ   Зоран Гавриловић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима