Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ЕВРОПА И ЈА: 14. наградни видео конкурс за средњошколце - 600, 400 и 200 евра за куповину видео опреме

rssBookmark and Share

Ниш 05.03.2024. Јужна Србија Инфо

Делегација Европске уније у Србији организује наградни конкурс за средњошколце, "Европа и ја", у оквиру 14. издања Европског дневника.

ЕВРОПА И ЈА: 14. наградни видео конкурс за средњошколце - 600, 400 и 200 евра за куповину видео опреме

"Драги средњошколци, ако сте креативни и волите да снимате кратке клипове за друштвене мреже – учествујте на 14. наградном конкурсу Европа и ја који је отворила Делегација Европске уније у Србији. Важно је да тема буде једна од оних која се налази у публикацији Европски дневник.

Хајде да заједно истражујемо и славимо мозаик европске културе и идентитета!

Најкреативније радове наградићемо ваучерима од 600, 400 и 200 евра за куповину видео опреме.

Осим вредних награда, најкреативније радове објавићемо на инстаграм профилу ЕУ у Србији, а услов је да видео рад није претходно објављен и да се не објављује на личним профилима пре завршетка конкурса.

Позивамо вас да кроз своје видео радове прикажете богатство, јединственост европског наслеђа и разноликости унутар Европе. Крените на креативно путовање кроз снимање видеа, прављењу прича и дигиталним медијима.

„Европа и ја“ је узбудљиво и едукативно видео такмичење намењено средњошколцима у Србији. Наградни конкрус је инспирисан публикацијом „Европски дневник“ како би подстакао младе умове да истражују, славе и размишљају о богатој ризници европске културе и идентитета.

Организовањем видео конкурса „Европа и ја“ средњошколци у Србији имаће прилику да се баве вишеструким аспектима европске културе и идентитета кроз контекст Европске уније. Овај креативни подухват не само да промовише културне различитости, већ и оснажује младе људе да постану медијски писмени комуникатори у дигиталном добу. Ово је платформа за младе на којој могу да изразе своје јединствене перспективе и славе европску таписерију традиција, језика, историје и веза које обликују њихов свет.

Кроз учешће на такмичењу биће промовисано разумевање различитих култура, традиција и историја које чине европски континент, као и критичко размишљање о концептима идентитета, јединства и различитости у Европској унији уз јачање медијских вештина – у видео продукцији, приповедању прича и дигиталним медијима", кажу из нишког ЕУ Кутка.

Наградни конкурс је отворен од 1. фебруара до 1. априла 2024. године.

Више информација на:

www.evropskidnevnik.rs

https://evropskidnevnik.rs/tekst-konkursa/

https://bit.ly/4bQj8tq

(https://evropskidnevnik.rs/pdf/2023-24/evropski-dnevnik-2023-24.pdf)

 

 


#   Ниш   ЕУ   средњошколци   конкурс   истражујемо   историја   ЕУ Инфо Кутак Ниш   видео конкурс
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима