Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Медијана фестивал дронова" у Брзом Броду

rssBookmark and Share

Ниш 30.05.2018. Јужна Србија Инфо

Градска општина Медијана, Висока техничка школа Ниш и компанија AREA VIDEO SOLUTION суорганизатори су Првог Медијана фестивала дронова. Трка дронова одржаће се 16. и 17. јуна 2018. године на теренима у Брзом Броду. Биће то прилика да се наши суграђани упознају са новим технологијама, њиховом применом и могућностима.

"Медијана фестивал дронова" у Брзом Броду

Градска општина Медијана радо је прихватила суорганизацију Фестивала, јер и иначе подржавамо младе људе у ширењу њихових видика и знања.

Учешћем у овој манифестацији посредујемо њиховом упознавању са техничко технолошким достигнућима, рекао је председник Градске општине Медијана Небојша Коцић на конференцији којом је најављен Први Медијана дрон фест. 

Ова манифестација први пут се организује у Нишу, а званично први пут и у Србији, истакао je члан Већа Градске општине Медијана задужен за образовање и спорт проф. др Срђан Јовковић и додао да је такмичење међународног карактера, јер учествују екипе из Словеније, Хрватске, Македоније и Бугарске, па се може рећи и да је ова манифестација у рангу Балканског купа.

Један  од  главних догађаја на Првом Медијана фестивалу дронова је FPV трка.

На основу постигнутих резултата такмичари ће бити бодовани и рангирани на светској листи возача дронова, каже проф. др Дејан Благојевић са Високе техничке школе у Нишу и истакао као добру и успешну сарадњу ове високошколске установе са највећом нишком општином и приватном компанијом AREA VIDEO SOLUTION.

Ово ће бити својеврстан спектакл за све посетиоце и очекујемо да ће се окупити у великом броју, каже Мирослав Митић из компаније AREA VIDEO SOLUTION која је покровитељ Фестивала. Митић објашњава да ће сваки возач дрона имати специјалне наочаре кроз које се види поглед са дрона и тако управљати летелицом. Прилику да се опробају и виде како све то функционише имаће и посетиоци Фестивала.

Право пријаве и учешћа на Фестивалу, као и такмичење у FPV трци имају сви они који поседују опрему. За најбоље су обезбеђене награде.

Сатница

 

Коментара: 0


#   Ниш   образовање   Брзи Брод   дрон   градске општине   Градска општина   Медијана фест   Небојша Коцић   Фестивал дронова   AREA VIDEO SOLUTION
@


 


[ Додај коментар ]