Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Први пут у Нишу: Припремна настава за полагање правосудног испита и обука за стицање лиценце медијатор – посредник

rssBookmark and Share

Ниш 29.08.2019. Јужна Србија Инфо

Регионалнa канцеларијa посредника Ниш, током 2019. године, "довела је" на наше јужне просторе Факултет политичких наука Београд (ФПН) и ЈП „Службени гласник Београд“. То ће омогућити што квалитетније едукације свим заинтересованим лицима који желе знање и усавршавање са кредибилитетом које пружају ове установе и на овим просторима.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

По први пут ЈП „Службени гласник Београд“. организује припремну наставу за полагање правосудног испита у Нишу.

Настава ће се одржати од 4. октобра до 23. новембра ове године у Регионалном центру за професионални развој, Париске комуне бб, и то петком од 16 сати (пет часова) и суботом од 9 сати(10 часова).

Настава је намењена дипломираним правницима, који намеравају да пријаве полагање правосудног испита.

ЈП Службени гласник је основано 1992. године и у потпуности је посвећено ефикасном и квалитетном испуњењу циљева и обавеза које произлазе из Закона о објављивању закона и других прописа и аката. Вођење Правно-информационог система Републике Србије, али и активности из домена издавачке делатности и штампарских услуга реализују се са високим степеном квалитета, уз стално унапређивање и омогућавање испуњења свих захтева и потреба корисника, запослених и сарадника.

Медијација у судским процесима

Факултет политичких наука Београд, у оквиру програма иновација знања, одржаће основну обуку октобра 2019. године за стицање лиценце медијатор – посредник у Нишу.

Обука ће бити реализована по програму акредитованом код Министарства правде Републике Србије а све у складу са Законом о посредовању, медијацији и Правилником о програмима обуке за посреднике.

Реализатори програма основне обуке у Нишу су, др Тамара Џамоња Игњатовић, специјалиста медицинске психологије, лиценцирана медијаторка, на ФНП-у у Београду, Др Вера Деспотовић, социјална радница, породична и психодрама терапеуткиња и специјалиста медијације, Факултет за медије и комуникацију, као и Владан Јовановић, дипломирани правник и специјалиста породичне медијације.

Програм је акредитован и у систему социјалне заштите.

Факултет политичких наука Београд, спровешће у Нишу и специјализовану обуку средином септебра 2019. године за лица са лиценцом, под називом:"Напредне вештине посредовања".

"Универзитет у Београду – Факултет политичких наука (ФПН) представља једну од водећих институција у области високог образовања у Републици Србији и региону југоисточне Европе.

Факултет је познати и признати светски образовни, научно-истраживачки центар. Кроз реализацију редовних и периодичних пројеката, ФПН остварује сарадњу са најзначајнијим научним установама из земље и угледним иностраним универзитетским центрима.

"Коначно не морате да идете у Београд да би сте добили квалитет знања, сада искористите овакву могућност на овим просторима, јер је квалитет дошао код нас", каже Виолета Стаменковић из Регионалне канцеларије посредника у Нишу.

Коментара: 0


#   Ниш   Београд   суд   Факултет политичких наука   медијација   Регионална канцеларија посредника   правосуђе
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима