Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Наставља се обука за медијаторе-посреднике у решавању судских спорова

rssBookmark and Share

Ниш 15.04.2019. Јужна Србија Инфо

Регионална канцеларија посредника Ниш наставља са својим даљим активностима у циљу ширења медијације и организује основну обуку за стицање лиценце посредник – медијатор који ће реализовати Факултет политичких наука Београд, у Нишу 10-12. маја 2019. године.

Наставља се обука за медијаторе-посреднике у решавању судских спорова

Наиме, Министарство правде РС у оквиру пројекта „ЕУ за Србију – подршка Врховном касационом суду“ организовао је округли сто „Стратешке смернице за примену медијације у Републици Србији“ у Апелационом суду у Нишу, у среду, 10.4.2019. године, на коме је представљен нацрт Стратешког документа за унапређење примене медијације у Србији.

Виолета Стаменковић, дипл. правник, медијатор - посредник, која је у име РГП Ниш присуствовала Округлом столу, истиче, да је један од циљева који су представљени у Стратешком документу, на Округлом столу успостављање бољег система лиценцирања и едукације лица за медијацију тако да је препорука да обука за посреднике – медијаторње траје најмање 40 часова, уместо 25 часова колико је сада потребно.

Разлог за предлог овакве измене је што лиценцираним медијаторима недостаје практично искуство како би могли да понуде висок квалитет медијације.

Како је радна група је основана са задатком да до 30. јуна 2019. године изради радни текст измена и допуна измене и допуне Закона о посредовању у решавању спорова као и да изради предлог стратешког оквира за одрживи развој медијације, Виолета Стаменковић, каже:

Вероватно ће 10-12 маја 2019. године бити и последња обука за стицање лиценце медијатор у Нишу по садашњим важећим законским одредбама. Све додатне информације заинтересована лица могу добити на , тел. 063445800 или на мejл адресу, reg.kancelarijaposrednika@gmail.com.


#   Ниш   суд   Министарство правде   округли сто   радна група   одрживи развој   медијација   судска медијација   посредовање   Виолета Стаменковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима