Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Nastavlja se obuka za medijatore-posrednike u rešavanju sudskih sporova

rssBookmark and Share

Niš 15.04.2019. Južna Srbija Info

Regionalna kancelarija posrednika Niš nastavlja sa svojim daljim aktivnostima u cilju širenja medijacije i organizuje osnovnu obuku za sticanje licence posrednik – medijator koji će realizovati Fakultet političkih nauka Beograd, u Nišu 10-12. maja 2019. godine.

Nastavlja se obuka za medijatore-posrednike u rešavanju sudskih sporova

Naime, Ministarstvo pravde RS u okviru projekta „EU za Srbiju – podrška Vrhovnom kasacionom sudu“ organizovao je okrugli sto „Strateške smernice za primenu medijacije u Republici Srbiji“ u Apelacionom sudu u Nišu, u sredu, 10.4.2019. godine, na kome je predstavljen nacrt Strateškog dokumenta za unapređenje primene medijacije u Srbiji.

Violeta Stamenković, dipl. pravnik, medijator - posrednik, koja je u ime RGP Niš prisustvovala Okruglom stolu, ističe, da je jedan od ciljeva koji su predstavljeni u Strateškom dokumentu, na Okruglom stolu uspostavljanje boljeg sistema licenciranja i edukacije lica za medijaciju tako da je preporuka da obuka za posrednike – medijatornje traje najmanje 40 časova, umesto 25 časova koliko je sada potrebno.

Razlog za predlog ovakve izmene je što licenciranim medijatorima nedostaje praktično iskustvo kako bi mogli da ponude visok kvalitet medijacije.

Kako je radna grupa je osnovana sa zadatkom da do 30. juna 2019. godine izradi radni tekst izmena i dopuna izmene i dopune Zakona o posredovanju u rešavanju sporova kao i da izradi predlog strateškog okvira za održivi razvoj medijacije, Violeta Stamenković, kaže:

Verovatno će 10-12 maja 2019. godine biti i poslednja obuka za sticanje licence medijator u Nišu po sadašnjim važećim zakonskim odredbama. Sve dodatne informacije zainteresovana lica mogu dobiti na , tel. 063445800 ili na mejl adresu, reg.kancelarijaposrednika@gmail.com.

Komentara: 0


#   Niš   sud   Ministarstvo pravde   okrugli sto   radna grupa   održivi razvoj   medijacija   sudska medijacija   posredovanje   Violeta Stamenković
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima