Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Састанак министарке омладине и министра здравља

rssBookmark and Share

31.10.2011. Аutor : Stefan Radović |

Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић и министар здравља Зоран Станковић састали су се данас у Заводу за спорт и медицину спотра Републике Србије, како би, заједно са директором Завода за спорт и медицину спорта Јасминком Позедрецем разговарали о начинима повратка Завода у здравствени систем Републике Србије.

Састанак министарке омладине и министра здравља

На конференцији за медије одржаној након састанка министарка омладине и спорта истакла је велики значај посете министра Станковића Заводу и нагласила спремност и оспособљеност ове установе, да поред тога што је научна и логистичка база српског спорта, буде и референтна здравствена установа корисна свим грађанима Србије.

Свестан да су рад и знање стручњака Завода уткани у врхунске резултате наших спортиста, министар здравља Станковић најавио је да ће се на оперативним састанцима стручних тимова два министарства и Завода пронаћи најбоља решења и усвојити мере и активности којима ће се Завод на прави начин вратити у систем здравствене заштите Републике Србије.

Директор Завода Јасминко Поздерац, поред захвалности министрима на посети, нагласио је да је министар Станковић први из тог ресора који је посетио Завод у протеклих педесет пет година постојања Завода.У пратњи сарадника министри су обишли читав комплекс Завода.

Након састанка са министром здравља Зораном Станковићем, министарка Снежана Самарџић-Марковић присуствовала је 12. седници Савета за спорт, на којој су чланови Савета наставили разговор о о новим подзаконским актима из области спорта, који је започет на претходним седницама Савета за спорт.

Председавајућа, министарка омладине и сппорта Снежана Самарџић-Марковић, представила је два нова правилника - Правилник о условима за обављање спортских делатности и Правилник о условима за обављање спортских активности и спортских делатности од стране спортских организација, спортских друштава, спортских савеза, спортских удружења и предузетника.

Министарство омладине и спорта је, на иницијативу Фудбалског савеза Србије, почело са разматрањем идеје о формирању Фондације за помоћ бившим спортистима и спортским радницима, која би имала за циљ обезбеђивање новчаних средстава за регулисање здравствених и животних питања бивших спортиста и спортских радника, којима је оваква помоћ неопходна. На 12. седници Савета, представници Спортског савеза Србије, Олимпијског комитета Србије и националних гранских спортских савеза изложили су своје предлоге о спровођењу ове иницијативе и њеном правном регулисању на основу важећих прописа.

Коментара: 0


#   састанак
@


 


[ Додај коментар ]