Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Градоначелник Цветановић се састао са директорима школа у Лесковцу

rssBookmark and Share

Лесковац 06.09.2016.

Поводом почетка школске године, градоначелник Лесковца Горан Цветановић и начелница Градске управе за друштвене делатности Сузана Станковић Илић одржали су састанак са директорима свих основних и средњих школа на подручју града.

Градоначелник Цветановић се састао са директорима школа у Лесковцу

Учесници састанка сложили су се да је у протеклом периоду урађено доста тога по питању побољшања услова у школама, пре свега, у погледу енергетске санације објеката, изградње спортских терена и уређења система грејања.

Закључено је да рад на обезбеђивању бољих услова за боравак деце у учионицама мора да буде настављен и убудуће.

Говорећи о издвајању за образовање, градоначелник Цветановић је подсетио да је град Лесковац остао ускраћен за око 240 милиона динара годишње када је смањен порез на зараде и повећана основица са 9000 на 11000 динара. Такође, Лесковац је остао ускраћен за још око 70 милиона динара укидањем тзв. парафискалних намета 2013.године.

- Иако ће усвајањем Закона о финансирању локалних самоуправа, 1. јануара 2017.године буџет града бити мањи за 41 милион динара, настојаћемо да наша издвајања за образовање буду бар на истом нивоу као и до сада - рекао је градоначелник Цветановић.

У 2016. години за образовање из градске касе издвојено је укупно 453 000 000 динара

На данашњем састанку речено је да ће на следећој седници Скупштине града, ребалансом буџета, бити опредељена средства за санацију плафона и крова Основне школе „Бора Станковић“ у Вучју. 


#   Лесковац   школе   Горан Цветановић     образовање   Бора Станковић   састанак   Сузана Станковић Илић   школска година
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима