Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пред почетак школске године, Цветановић се састао са директорима лесковачких школа

rssBookmark and Share

Лесковац 31.08.2017. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић наставио је традицију да пред почетак школске године организује састанак са директорима лесковачких школа, како би се разговарало о њиховим проблемима и потребама за нову школску годину.

Пред почетак школске године, Цветановић се састао са директорима лесковачких школа

У обраћању директорима градоначелник је рекао да будућност једног града и целе државе зависи од квалитета образовања у садашњости, а да је један од услова за то адекватно и стимулативно окружење за обављање наставно-образовног процеса.

- Подсетићу вас да, када смо крајем 2012. године преузели одговорност за руковођење градом, стање у нашим школама у којима по 40 година није било никаквих улагања, није било примерено намени коју ове установе имају. Не само то. Школе су дуговале преко 200 милиона динара за трошкове струје, воде, грејања, превоз ученика и запослених и по другим основама. За већину радова који су извођени на школама није постојала пројектно-техничка документација, као што је случај са школама у Манојловцу, Богојевцу, Номаници, Брзи, Горњем Стопању, Доњој Локошници, Турековцу, рекао је градоначелник.

Он је додао да је локална самоуправа заузела озбиљан приступ задатку да се храмовима знања подари нови изглед, а ђацима обезбеде топлије учионице и пријатнији услови за похађање наставе.

- Настојали смо и да сваке године, из буџета града, издвајамо више средстава за ову област. У току 2017. године, издвојили смо преко 520 милиона динара за предшколско, основно, средње образовање и Центар за стручно усавршавање у образовању. То је, поређења ради, за готово 110 милиона динара више него у 2014. години, истакао је градоначелник.

Градоначелник је најавио да ће у наредном периоду бити реализовано још много важних и великих пројеката на уређењу школских објеката. Захваљујући подршци Владе и Канцеларије за јавна улагања, нови изглед добиће Пољопривредна школа, у коју ће бити уложено преко 60 милиона динара, од чега ће град учествовати са 10 посто средстава. Креће и потпуна реконструкција школе Јосиф Костић у коју ће бити уложен чак 91 милион динара. Нове фасаде требало би да добију и школе "Васа Пелагић" у Лесковцу и "Вук Караџић" у Печењевцу.

Коментара: 0


#   Лесковац   школе   Горан Цветановић     образовање   Пољопривредна школа   локална самоуправа   школска година   Центар за стручно усавршавање у образовању
@CvetanovicG @


 


[ Додај коментар ]