Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Након 5 година в.д. стања, Влада Србије разрешила Елену Васић Петровић са места руководиоца Завода за заштиту споменика

rssBookmark and Share

Ниш 08.12.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

5. децембра Влада Србије сменила је Елену Васић Петровић, са места вршиоца дужности директора Завода за заштиту споменика културе Ниш. Петровић је на том месту провела скоро пет година, што је супротно Закону о култури, који прописије да се та функција може обављати само годину дана.

Елена Васић Петровић, Фото: Јужна Србија архива
Елена Васић Петровић, Фото: Јужна Србија архива

Нови вршилац дужности директора Завода за заштиту споменика културе Ниш је Љиљана Берић, досадашњи секретар у Градској општини Пантелеј.

Подсетимо...

Незадовољни оваквим стањем, самовољом директорке и усвајањем спорног Правилника о раду, Синдикат Завода за заштиту споменика Ниш, ступио је 9. новембра у једночасовни штрајк упозорења.

Из Синдиката кажу да су усвајањем спорног Правилника о раду угрожена права запосланих и деградирана институција Управног одбора.

Директорка Васић никада није добила сагласност Министарства културе и Владе Србије и на тај начин је "самовољно" присвојила противоно Закону, њихове надлежности, тврде синдикалисти.

Коментара: 0


#   Ниш   Влада Републике Србије   Ана Брнабић   Елена Васић Петровић   разрешење  Завод за заштиту споменика  Љиљана Берић
@Vlada_SR @anabrnabic @
[ Додај коментар ]