Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Разум преовладао: Далековод у нишком насељу Брзи Брод ипак подземни, за решење Влада Србије издваја 5 милиона евра

rssBookmark and Share

Ниш 16.11.2023. Јужна Србија Инфо

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са представницима грађана насеља Брзи Брод у Нишу и том приликом истакла да ће бити решен проблем далековода у овом насељу, што ће захтевати додатну инвестицију од 5,1 милион евра.

Разум преовладао: Далековод у нишком насељу Брзи Брод ипак подземни, за решење Влада Србије издваја 5 милиона евра

Брнабић је најавила да ће те радове финансирати Влада Србије, објаснивши да је нађено одговарајуће решење како би туда могла да прође саобраћајница, као и због насипа уз реку Нишаву.

Решење је да се укопа тај далековод, који је требало да буде надземни, рекла је премијерка и објаснила да је делом трасе он укопан, а да су мештани тражили да и у овом насељу буде подземни.

Она је навела да то мора да буде завршено до следеће године, а да у међувремену „Електродистрибуција Србије” треба да пронађе привремено решење, важно због сигурносног снабдевања свих становника у Нишу, будући да се град развија и да је већа потрошња електричне енергије.

Премијерка је напоменула да је припремљен и закључак Владе Србије, који ће бити усвојен у понедељак, 20. новембра, како би се кренуло у брзу и ефикасну имплементацију овог новог решења, које, како је додала, није јефтино.

Оно што ми је посебно драго јесте то што сам чула данас на састанку да овде има све више младих брачних парова, има све више деце, а постоји лепа школа, истакла је Брнабић.

Председница Владе је, такође, рекла да ће пројекат изградње железничке обилазнице око Ниша бити реализован до 2027. године.

Подсетимо, становници тог нишког насеља су пртествовали против постављања надземног далековода, који би по њима и процени струке, представљао опасност по живот мештана.


#   Ниш   ЕПС   Драгана Сотировски   Влада Републике Србије   Брзи Брод   Ана Брнабић   далековод
@EPSsnabdevanje #GradonacelnicaN @Vlada_SR @anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима