Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Razum preovladao: Dalekovod u niškom naselju Brzi Brod ipak podzemni, za rešenje Vlada Srbije izdvaja 5 miliona evra

rssBookmark and Share

Niš 16.11.2023. Južna Srbija Info

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima građana naselja Brzi Brod u Nišu i tom prilikom istakla da će biti rešen problem dalekovoda u ovom naselju, što će zahtevati dodatnu investiciju od 5,1 milion evra.

Razum preovladao: Dalekovod u niškom naselju Brzi Brod ipak podzemni, za rešenje Vlada Srbije izdvaja 5 miliona evra

Brnabić je najavila da će te radove finansirati Vlada Srbije, objasnivši da je nađeno odgovarajuće rešenje kako bi tuda mogla da prođe saobraćajnica, kao i zbog nasipa uz reku Nišavu.

Rešenje je da se ukopa taj dalekovod, koji je trebalo da bude nadzemni, rekla je premijerka i objasnila da je delom trase on ukopan, a da su meštani tražili da i u ovom naselju bude podzemni.

Ona je navela da to mora da bude završeno do sledeće godine, a da u međuvremenu „Elektrodistribucija Srbije” treba da pronađe privremeno rešenje, važno zbog sigurnosnog snabdevanja svih stanovnika u Nišu, budući da se grad razvija i da je veća potrošnja električne energije.

Premijerka je napomenula da je pripremljen i zaključak Vlade Srbije, koji će biti usvojen u ponedeljak, 20. novembra, kako bi se krenulo u brzu i efikasnu implementaciju ovog novog rešenja, koje, kako je dodala, nije jeftino.

Ono što mi je posebno drago jeste to što sam čula danas na sastanku da ovde ima sve više mladih bračnih parova, ima sve više dece, a postoji lepa škola, istakla je Brnabić.

Predsednica Vlade je, takođe, rekla da će projekat izgradnje železničke obilaznice oko Niša biti realizovan do 2027. godine.

Podsetimo, stanovnici tog niškog naselja su prtestvovali protiv postavljanja nadzemnog dalekovoda, koji bi po njima i proceni struke, predstavljao opasnost po život meštana.


#   Niš   EPS   Dragana Sotirovski   Vlada Republike Srbije   Brzi Brod   Ana Brnabić   dalekovod
@EPSsnabdevanje #GradonacelnicaN @Vlada_SR @anabrnabic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima