Јужна Србија Инфо
Оглас је истекао или не постоји

Вести југа Србије, политика, туризам, спорт, забава | Јужна Србија Инфо

...

Преминула породиља у Врању, Тужилаштво покренуло истрагу иако случај није пријављенПредстављен највећи мурал у Нишу „Поповића парк“ - ускоро блокада Мокрањчеве улице због "отимања" приватног земљиштаАлексић: НПС у сарадњи са коалицијом "Србија против насиља", намерава да изађе на изборе 2. јуна, али...На Градини заплењено 27,5 килограма марихуанеПалата правде један од најзначајнијих архитектонских бисера у НишуБулевар Саше Савића Швабе и Трг Шабана БајрамовићаПијачни барометар: Цене на нишким пијацама за 20. и 21. април


Ниш, град богате историје и културног наслеђа, ускоро ће доживети значајне промене у називима својих улица и тргова. Према предлогу Комисије за називе делова насељених места и називе улица, Булевар Шабана Бајрамовића ће променити име у Булевар Саше Савића (Швабе), док ће Сточни трг добити ново име - Трг Шабана Бајрамовића.
Трагичан догађај у породилишту у Врању шокирао је заједницу након смрти породиље Р. А. (1987) из околине Прешева. Иако је беба преживела и налази се у добром стању, смрт мајке изазвала је потрес у локалној заједници.
Радници ЈКП "Медиана" су успешно завршили уређење још једног кружног тока на територији Палилуле у Нишу. Нови кружни ток, у улици Војводе Путника, необично модерног дизајна је изазвао позитивне реакције становника овог дела града, али и питање како ће се одржавати, познавајући наш менталитет, али и понекад "ажурност" предузећа задуженог за одржавање.
Након дугог периода институционалне и ванинституционалне борбе за заштиту природних ресурса у центру Ниша, градска власт је променила урбанистичку намену за терене изнад Старе циглане, предвиђајући изградњу 2500 станова на месту од 3,5 хектара спортских терена, шуме и зеленила.
Овде можете погледати цене пољопривредних производа на пијацама ЈП "Тржница" у Нишу. Ценовник се односи искључиво на пијачне тезге, не на продавнице и млекаре у оквиру нишких пијаца
Имате пољопривредно газдинство, које желите да унапредите, а не знате како? Дођите на информативну сесију о ИПАРД средствима у уторак, 26. марта у 13 часова у ЕУ инфо кутку Ниш (Вожда карађорђа 5) на којој можете питати све што вас занима.
Посетите мермерно шеталиште преко пута цркве Св. Преображења Господњег од 30. априла до 6. маја 2024. године и уживајте у прелепим бојама и мирисима цвећа. Ова традиционална манифестација, која се одржава од 2008. године, организује се под покровитељством Туристичке организације Сокобања и сваке године бележи велику посећеност.
Пред лето, Град Ниш и Спортски центар "Чаир" одлучили су да омогуће бесплатну употребу одређених спортских активности у Спортском центру "Чаир".
Народна библиотека "Раде Драинац" и Савет Драинчевих књижевних сусрета расписали су конкурс за престижну песничку награду "Драинац". Конкурс је отворен од 15. априла 2024. године, а завршава се 15. јула исте године.
Са доласком пролећа и све топлијег времена, људи све чешће бораве у природи, излажући се већем ризику од убода крпеља. У овом периоду године, крпељи су активнији и присутнији, што повећава могућност сусрета са овим паразитима
Нишки клуб Истина Машина ће у петак, 12. априла, од 22 часа поново угостити новосадски "Red Hot Chili Peppers real tribute" пројекат.
У организацији Културно-уметничког друштва „Соко“ Сокобања, у сарадњи са Културним центром Сокобања, 20. априла биће одржана Смотра дечјих фолклорних ансамбала Србије.
Екипа портала "АМ ПРЕС" и "Јужне Србије Инфо" посетила је нишко Позориште лутака баш када се обележава Светски дан позоришта за младе и децу и уочи Светског дана луткарства. Чини се, боље прилике није могло да буде, потврђује и Милица Радуловић директорка те посебно важне нишке установе културе за децу и "оне мало старије".
Палата правде у Нишу је неоспориво један од најзначајнијих архитектонских бисера у Нишу. Њена богата историја датира још из 1910. године, када је подигнута за потребе Српског начелства. Данас је ова импозантна грађевина дом Основног и Вишег суда, као и Основног и Вишег јавног тужилаштва.Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима