Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Седам корака како да најлакше положите вожњу

Bookmark and Share

23.03.2017. Никола Стојановић

Да ли ћете положити вожњу или нећете зависи искључиво од вас и ваших способности.

Седам корака како да најлакше положите вожњу

Уколико паднете, немојте кривити друге учеснике у саобраћају, инструктора или пак саобраћајца који је проценио да нисте довољно добри да бисте положили. Највећа грешка је да кривите друге, а да своје грешке заборављате.

Потпуно је исто и у случају уколико паднете тестове за вожњу. То једино значи да се ви нисте довољно добро спремили и то је један једини разлог зашто нећете положити. Ипак, треба да имате у виду, да постоји више начина да се добро спремите и да будете сигурни да пролазите.

Упишите часове онда када то ви желите

Најбитније је да у животу радите ствари које заиста желите. Уколико се не осећате спремним да полажете вожњу и упишете се у ауто школу, само због нечијег притиска, то од самог почетка не може бити добро. На тај начин бићете мрзовољни, радићете нешто што не желите и самим тим нећете се томе посветити ваљано. Уколико у овом тренутку не осећате да желите да полажете вожњу, то је сасвим у реду и сигурно треба сачекати одређени временски период, јер се касније може јавити жеља, па ћете самим тим бити психички спремни за то.

Одлучите се за добру ауто школу

Када дефинитивно сами са собом одлучите да желите да упишете часове вожње, онда је следећи логичан корак одабир ауто школе. Иако је већ на почетку речено да само од вас зависи успех, ипак је важно и да од самог почетка направите добре одлуке. Професионалне ауто школе, са много година искуства, које испуњавају све стандарде и услове су оне за које треба да се одлучите. Распитајте се које су то најпрофесионалније ауто школе у вашој околини. Упамтите да су добре оне ауто школе, којима је кандидат на првом месту. Већ на првом разговору у некој ауто школи ви можете закључити да ли су они посвећени својим кандидатима или нису.

Посветите се учењу максимално

Већина сматра да је полагање тестова много лакше и знатно мање стресније од полагања саме вожње. Ипак, то значи да треба да се опустите и да само "прелетите" преко градива. Јасно је да ви учите само да бисте положили, али морате бити свесни да тестови и књиге постоје како бисте ви научили основна правила у саобраћају и како бисте сутра знали све то када сами изађете на коловоз. Удубите се у градиво и покушајте да разумете и запамтите детаље. Сигурно не желите да сутра будете онај непажљиви возач, који угрожава безбедност свих учесника у саобраћају или незналица која не поштује саобраћајне знаке и прописе. Непознавање прописа вас може коштати одређених казни, прекршаја, али и сопствене безбедности.

Будите сконцентрисани на оно што радите

Вожња неће постати сама од себе рутина. Да би вожња постала рутина, потребно је много вежбе. Уколико возите часове само да бисте их извозили и испунили тај  критеријум, онда је мало вероватно да ћете сутра моћи да се у потпуности ослободите страха. Важно је да разумете оно што вам инструктор прича, да размишљате унапред и о свему, да се потпуно посветите вожњи.

Немојте покушавати да нађете "везу"

Уместо што покушавате да нађете неког ко ће вам помоћи да лако положите, боље своје напоре усмерите на то да научите. Јасно је да након положене вожње ви нисте пуки професионалац, али нисте ни потпуна незналица. Уколико стално покушавате да избегнете одговорност, онда ће вам се то у једном тренутку обити о главу. Ту "везу" и такву врсту помоћи нећете имати сутра када будете возили сами. Када схватите да ваш успех зависи само од вас, онда га засигурно и можете постићи.

Немојте одуговлачити са полагањем

Страх често натера кандидате ауто школа да одлажу датум полагања. Стално налазе изоговоре, попут лошег времена, изненадних обавеза, неодговарајућег термина и слично. То што одлажете дан полагања, неће умањити вашу трему, нити вас боље припремити. Зато је важно да на време размишљате о том дану, јер ћете се онда сигурно више посветити учењу и концентрисању на добру и правилну вожњу.

Коментара: 0


#   саобраћај   ауто-школа   полагање вожње
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима