Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

55 маратона за 55 дана: 33. дан: Дољевац - Алексинац

rssBookmark and Share

Ниш 08.10.2016. Мирослав Аксентијевић – Акса

Циљ овог маратона је промовисање спортских, креативних и интелектуалних потенцијала особа са инвалидитетом.

55 маратона за 55 дана: 33. дан: Дољевац - Алексинац

Углавном се мушка популација везује за број 33, јер су то Христове године, а сматра се срећним бројем. Ако је по томе онда је, поред оних предходних 32, и овај 33. дан трчања маратона срећан јер је успешно, баш као и предходни, завршен.

Јутрос се стартовало после места Дољевац, када се пређе Јужна Морава према Нишу. Кишица пада тек толико да покваси маратонца, он каже да му не смета, температуре ваздуха 10 степени, али ветар дува па је осећај да је много хладније. Иде се према граду на Нишави, па кроз сам град, а онда једним делом пута, куда се већ пролазило када је овај град био домаћин 29-те етапе.

Кроз град цара Константина се пролази без задржавања, у пратњи полиције, а онда на поменути правац. Прелази се преко ауто пута и скреће према Доњој Трнави, па кроз Лужане ка Житковцу. Пут води опет до обала Јужне Мораве, која се по други пут прелази, и кроз Житковац се стиже до самог магистралног пута који води према Софији, Солуну, Турској. Ту је велелепни хотел" Босфор" са четири звездице, испред којег је постављен циљ Христовог броја.

Окупили су се чланови Ротари клуба Константин Велики, Ниш Медијана, Ниш Центар И Ниш, као и новинари. Уз громогласан аплауз поздравили су Николићев долазак, а он је у знак захвалности ушпринтао кроз капију, свеж као да је управо кренуо на пут од 42, 2км.

Овим путем треба поменути и похвалити саобраћајну полицију из Алексинца, и командира Сашу Радића који су толико професионално радили свој посао да су чак анализирали руту за сутрашњи маратон до Прокупља, и дали сугестије да се иста измени, због стања пута којим је требало ићи а који није адекватан за ову мисију. Ето једног од примера сарадње полиције и тима за праћење, а у заједничком интересу да ова мисија успе, јер како казу, драго им је да наш човек постане нови Гинисов рекордер.

Алексиначке вести, maratonzaginisa.com


#   Ниш   Алексинац   атлетика   Цар Константин Велики   Јужна Морава   Дољевац   Житковац   Горан Николић   Босфор хотел   полумаратон   Ротари клуб   популација
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима