Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Атлетичари копљима и куглама оштетити фудбалски терен на стадиону "Чаир"

rssBookmark and Share

Ниш 17.08.2019. Јужна Србија Инфо

Чланови Атлетског клуба Раднички оштетили су прилком тренинга нови терен у који је уложено 220 хиљада евра, кажу из ФК Раднички и апелују на надлежне да пронађу алтернативу, како би обе стране биле задовољне.

Атлетичари копљима и куглама оштетити фудбалски терен на стадиону "Чаир"

Саопштење из ФК Раднички преносимо у целости

Након 20 година чекања, стадион Чаир у Нишу је током овог лета коначно добио модеран терен и травнату подлогу по свим светским стандардима. Постављен је модеран систем за наводњавање, град Ниш и клуб су уложили велики новац у модернизацију терена, што се тиче Радничког цифра је 220 хиљада евра,  али по свему судећи  те паре су узалуд бачене, јер је терен због системског проблема града да реши питање простора где ће тренирати нишки атлетичари, жестоко оштећен током вежбања чланова Атлетског клуба Раднички.

Фудбалски клуб Раднички у потпуности подржава нишке атлетичаре и сматра да они заслужују своје место за тренинг, али не по цену оштећења фудбалског терена и система прскалица који су постављени и скупо плаћени. Велики труд и напор уложени су у очување стадиона и обезбеђивање адекватних услова за одржавање утакмица да бисмо мирно гледали како неко то уништава бацањем копља и кугли. Уосталом, ни фудбалери Радничког не тренирају на главном терену, како би се он сачувао за такмичарске мечеве.

Имајући у виду да је стадион “Чаир” у власништву града Ниша, апелујемо на градске челнике да се активније укључе у решавање овог проблема и да пронађу адекватно решење које ће задовољити обе стране и пре свега да учине све како би се заштитила досадашња улагања у терен.

Због наношења велике материјалне штете Фудбалски клуб Раднички ће кривично гонити  одговорна лица, како се сличне ствари не би дешавале у будућности.


#   Ниш   атлетика   фудбал   Раднички ФК   Раднички АК   фудбалски терен
@NisRadnicki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима