Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Бокс се "вратио" у Алексинац

rssBookmark and Share

Алексинац 16.12.2014. Лидија Георгијев, РТС

Са идејом вратити боксу стару славу последње две године ради боксерски клуб "Рудар" у Алексинцу.
Један од начина је и ревија "Боксерска рукавица" која је одржана за викенд, а да клуб успешно ради сведочи и чињеница да има више од 60 полазника, међу којима су и младићи и девојке.

Бокс се "вратио" у Алексинац

Искуство се, кажу спортисти стиче на такмичењима, али део искуства су и порази. То је овога пута научио и Данијел Макић из алексиначког клуба.

"Учи се ево овако као што сте имали прилике да видите, тако се учи како боксер губи, али надамо се бољем, само вежбе може да учини боксера", каже Данијел Макић.

Јасмина Шабановић воли бокс, јер се њен отац бавио овим спортом. Она објашњава да посебних правила за жене нема, осим што се у женским рукавицма крију црвени нокти.

"Што се мене тиче, бокс може да користи, и зашто да не ако девојка може да изгледа лепо, а и да зна да се одбрани", каже Јасмина Шабавновић.

Боксерски клуб "Рудар" један је од ретких који не наплаћује тренинге, у клубу кажу да је то само један од разлога зашто треба одабрати бокс.

"Боље да се испразни, вишак енергије - негативну енергију на џаку у сали, на спарингу него да то ради на улици. за ових годину дана имао сам 64 омладинца, њих шест су били пушачи, после 10 дана су престали да пуше", каже Саша Костадиновић тренер клуба "Рудар".

"Морамо старе боксере да вратимо да бисмо вратили бокс, само тако, нису важне паре, важна је љубав према спорту", каже Братислав Ристић, бивши боксер.

На ревије је учествовало десетак клубова из земље. Иако је некада конкуренција била много већа искусни боксери кажу да будућности за бокс има поготову у срединама попут Алексинца.

 


#   Алексинац   бокс   Рудар БК   Данијел Макић   Јасмина Шабановић   Братислав Ристић   Саша Костадиновић   10 дана
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима