Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Црвена звезда победила ФМП и обезбедила полуфинале Купа "Радивој Кораћ"

rssBookmark and Share

Ниш 15.02.2024. Јужна Србија Инфо

У другом четвртфиналном мечу Мозарт Купа Радивоја Кораћа у Нишу, кошаркаши Црвене звезде савладали су ФМП, те ће у петак од 17 сати у полуфиналу играти против Чачка 94.

Фото: КСС
Фото: КСС

ФМП је боље отворио утакмицу и повео 5:1, али је Звезда брзо узвратила, иако су "пантери" имали доста офанзивних скокова у уводним минутима. Читава четвртина била је прилично изједначена, а на први одмор отишло се при резултату 17:16.

Црвено-бели су појачали ритам на старту другог периода, али се ФМП није дао и дуго је био на поседи разлике. У другом делу овог периода, Звезда је држала два до шест поена предности, а на полувремену је било 40:36.

У истом ритму кренула је и трећа четвртина, Звезда је имала мали вишак, да би Стојановић тројком изједначио на 46:46, а Робертс је у 25. минути тројком донео минималну предност тиму из Жељезника – 49:48. Узвратио је Недовић са четири везана поена, али је Ребец тројком поново донео предност "пантерима" – 55:52. Узвратили су Боломбој и Гедраитис, а после 30 минута игре било је 58:55 за Звезду.

Црвено-бели су кренули да "ломе" резултат на почетку последње четвртине, после три минута повели 65:57, а после тројке Илића било је двоцифрених 68:58. Поново се ФМП вратио у живот серијом 8:3 и на 4:22 до краја пришао на 66:71. Играло се кош за кош у наредних пар минута, покушавао је ФМП да изједначи тројкама, али није ишло, баш као ни Звезди. Смањио је Стојановић 38.4 секунде до краја на 73:75. Имала је Звезда напад, Давидоваћ је погодио тројку за 78:71 мање од 18 секунди пре сирене и практично ставио тачку на меч.

 

 


#   Ниш   кошарка   Куп Радивој Кораћ   ФМП КК   Црвена Звезда КК
@BCFMP @kkcrvenazvezda @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима