Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

ФМП и Црвена Звезда лагано до полуфинала Купа Радивоја Кораћа

rssBookmark and Share

Ниш 17.02.2017. Бета, Јужна Србија Инфо

Кошаркаши ФМП-а, као и Црвене звезде, пласирали су се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа, пошто су у Нишу победили Спартак са 77:58, односно Вршац са 99:47

Фото: Инфо-Г
Фото: Инфо-Г

Кошаркаши ФМП-а пласирали су се у полуфинале Купа Радивоја Кораћа, пошто су у Нишу победили Спартак са 77:58 (15:12, 24:18, 27:15, 11:13).

ФМП је до победе над Спартаком предводио Марко Љубичић са 18 поена, док је Џона Болден постигао 13.

Тренер Бранко Максимовић користио је све играче, осим капитена Филипа Човића који је био на клупи, али није улазио у игру.

Најефикаснији у Спартаку био је Немања Мишчевић са 18 поена.

Звезда рутински, Вршац није достојан ни тренинга

Кошаркаши Црвене звезде лако су се пласирали у полуфинале Купа Радивоја Кораћа, пошто су данас у Нишу победили Вршац са 99:47 (30:7, 27:10, 24:15, 18:15), у четвртфиналу завршног купа.

Црвено-бели су пред пуном халом Чаир били потпуно доминантни, а Вршац није имао шансе против регионалног и државног шампиона. Поражени тим постигао је само 17 поена за полувреме, од чега је дао седам у првој четвртини.

Звезда је већ у првој четвртини стекла више од 20 поена предности, а на полувремену је водила са чак 40 разлике. Екипа тренера Дејана Радоњића је константно увећавала предност, а највећа је била 57 поена.

Радоњић је пружио шансу свим кошаркашима који су били спремни. На клупи су остали повређени Нејт Волтерс и Милко Бјелица, док Немања Дангубић није допутовао у Ниш на завршни турнир.

Најефикаснији у Звезди био је Марко Симоновић са 19 поена, Марко Гудурић је постигао 13, а Дион Томпсон и Лука Митровић по 12. Милош Савовић постигао је 12 поена за Вршац.

Полуфиналне утакмице Купа Радивоја Кораћа на програму су у суботу. Данас су на програму још два четвртфинална сусрета: Мега Лекс-Динамик и Партизан-Дунав.


#   Ниш   кошарка   Куп Радивој Кораћ   ФМП КК   Црвена Звезда КК   Лука Митровић   Милко Бјелица
@BCFMP @kkcrvenazvezda @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима