Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Делегација КСС посетила Прокупље

rssBookmark and Share

Прокупље 13.01.2018. TimeOut

Делегација Кошаркашког савеза Србије на челу са потпредседником за такмичења Душаном Пројовићем посетила је Прокупље, где је одржан и састанак свих комесара такмичења под окриљем КСС.

Делегација КСС посетила Прокупље

– Изузетна је част, привилегија и задовољство бити домаћин делегацији КСС. Кошарка је леп и динамичан спорт којим млади треба да се баве… – изјавио је председник Општине Прокупље Александар Симоновић. – Прокупље је увек било ризница добрих кошаркаша од којих су многи играли за домаће и стране клубове, за многе селекције репрезентације Србије и некадашње Југославије и били прави амбасадори нашег града.

Осим потпреседника КСС Пројовића, састанку у Прокупљу присуствовао је и председник такмичарске комисије Бранко Лозанов, председник судијске комисије Миодраг Личина и члан Скупштине КСС и председник Регионалног кошаркашког савеза југа Србије Вуле Вуковић.

– Прокупље је данас центар кошарке – рекао је Пројовић, који је похвалио напоре локалне самоуправе која, у складу са својим финансијским могућностима, помаже активности свих кошаркашких клубова. – На данашњем састанку анализиран је рад комесара за такмичења у првом делу првенстава, направљени су планови за пролећни део, а било је говора и о примени нових прописа у области спорта.

Истакнут је и велики допринос Вулета Вуковића у развоју кошаркашког спорта у Прокупљу и целом региону који је, између осталог, био и иницијатор првог овогодишњег састанка високих представника српске кошарке у нашем граду.

Вуковић је овом приликом госте упознао и са историјским развојем прокупачког спорта и кошарке, као и са богатим културно-историјским наслеђем овог краја.

– Присуство највиших функционера КСС У Прокупљу најбоље говори о томе да они придају велики значај ревномерном развоју кошаркашког спорта у Србији – рекао је Вуковић и истакао да је овај састанак на неки начин и признање за допринос српској кошарци прокупачким кошаркашима и спортским радницима у протеклих 65 година.

Представници делегације КСС уручили су пригодан поклон председнику Општине Прокупље Александру Симоновићу.

TimeOut

Коментара: 0


#   Прокупље   кошарка   Вуле Вуковић   Душан Пројовић   Time Out портал   КСС
@timeoutrs @
[ Додај коментар ]