Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Држава помаже нишки спорт са додатних 200 милиона

rssBookmark and Share

Ниш 27.12.2021. Јужна Србија Инфо

Како је изјавила градоначелница Драгана Сотировски на данашњој конференцији за новинаре, додатна финансијска помоћ за спортске клубове у Нишу стиже из текуће финансијске резерве Републике Србије а у питању је 200 милиона динара који ће бити усмерени ка 70 клубова који су имали такмичарске резултате

Држава помаже нишки спорт са додатних 200 милиона

"Град Ниш је прошле године буџет намењен спорту са 400 милиона динара преполовио на 200 због тешке финансијске ситуације. Разговарала са о томе председником Александром Вучићем, како завршавамо ову годину, али и како да помогнемо спортским клубовима у граду и оно што је најважније председник је министру финансија дао зелено светло да Нишу може да уплати још 200 милиона додатних средстава из текуће буџетске резерве.

Данас је то званично усвојено и на Влади. Нама остаје из Градског буџета 200 милиона о којима ће Комисија расправљати већ наредног месеца и доделити их клубовима, а ових државних 200 милиона биће подељени клубовима који имају такмичарске резултате а то је око 70 клубова у Нишу. Одлуку о томе донеће Градско веће", казала је Сотировски.

Апел градоначелнице Ниша али и Комисије за спорт која ће распоређивати средства  из буџета Града Ниша је да се, пре свега, клубови уједине и тако постану још јачи али и конкурентнији на такмичењима за највећа одличја.

"Од ових средстава које држава шаље клубови ће, пре свега због тешке ситуације у  време ковида, моћи да оправдају средства почев од 1.септембра ове године до 1.јула наредне године, а онда ће од 1.августа морати финансијски да оправдају уз извештај ревизора на који начин су потрошили та средства", објаснила је градоначелница.

Додала је и да ће бити ригорозније контроле на који начин клубови троше новац јер буџетска средства морају да се правдају.

"Због тога апелујем и на руководства клубова да већ после Нове године седнемо и договоримо на који начин можемо  да мотивишемо младе људе да се баве спортом, да руководства клубова озбиљније раде и на који начин  можемо сви заједно, а пре свега спортисти града, и даље прослављају име Ниша и наш град", истакла је градоначелница Сотировски и додала да ће град већ идуће године имати много више младих снага које ће бранити боје Ниша али и државе, а како град буде јачао средства ће се повећавати како би сви били задовољни.

Подсетила је да је ове године у градском буџету опредељено 200 милиона за спорт плус 50 милиона за спортску инфраструктуру.

"Већ на почетку наредне године планирамо да купимо два минибуса које ћемо давати клубовима да превозе своје чланове када одлазе на такмичења да и на тај начин помогнемо и олакшамо њихов рад", закључила је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.


#   Ниш   Драгана Сотировски   Александар Вучић   финансирање   спортски клубови
#GradonacelnicaN @avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима