Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Финале Купа Радивој Кораћ 2019: Партизан - Црвена Звезда (76:74)

rssBookmark and Share

Ниш 17.02.2019.

У финалу Купа Радивој Кораћ у Нишу састају се стари знанци - комшије са Калемегдана, бранилац титуле Партизан и Црвена Звезда.
У неизвесној утакмици славили су црно бели поенима у последњој секунди.

Куп Радивоје Кораћ се већ традиционално одржава у Нишу, дужи низ година. Наш портал ће извештавати о догађајима на терену из минута у минут.

Оба тима имају по шест титула од како се такмичење купа одвија по именом легендарног кошаркаша.

Тренер Партизана Тринкијери је упорно избегавао да коментарише ко је фаворит за освајање купа. Тренер Црвене Звезде Милан Томић је синоћ, после тешке утакмице са Мегом, изјавио да улога фаворита припада Партизану, али да ће његова екипа покушати све да врати овај трофеј у своје витрине. По Томићевим речима Партизан је показао бољу игру, био је задовољан и Тринкијери тим елементима. Црвено бели су имали и нешто тежи распоред, како календарски, јер су одиграли три утакмице у три дана, последњу су окончали синоћ у 23. часова, док је Партизан своје утакмице завршавао знатно лакше, без неизвесности. Ипак, треба очекивати искрену "борбу" на терену, а подршку у томе даће им пуне трибине нишког Чаира, који се показао као одличан организатор овог такмичења. Да све буде по правилима побринуће се судијска тројка предвођена искусним Белошевићем.

Прве поене постигао је центар Звезде Цирбес, на истеку првог минута игре. Регланд је додао још 2, са друге стране су се црно бели мучили да дођу до реализације. На истеку трећег минута прве поене за Партизан постигао је Ренфро, а након тога уследило је препознатљиво закуцавање Сија, на асистенцију Величковића. Прво вођство Партизан је добио после коша Ледејла. Стефан Јанковић прави фаул над Симанићем при покушају шута за три поена, који реализује 2. На истеку напада Си постиже тројку из угла за 9:6. Успешан са линије слободних бацања био је Регланд, на другој страни у рекету уписује поене Ђорђе Гагић. Партизан у тим моментима излази из бонуса, па прво Маринковић шаље Барона на линију рекета, који је био половично успешан (11:9). Регланд креће у продор и Звезда стиже до изједначења, док Ристић постиже поене за предност, на другој страни поравнава Никола Јанковић, до поена стиже и Давидовац. Успешан је био Стефан Јанковић из слободних бацања (15:15), а половичан је био Перпеоуглу. Поене уписује Јарамаз, док његов други шут коригује Стефан Јанковић, а враћа Давидовац (19:18).

Давидивац отвара и другу четртину, након чега мрежице мирују неко време. Партизан стиже до првих поена тројком Јарамаза после два и по минута игре. Потом, своје диспозиције показује Цирбес у рекету противника (22:22). У овој четвртини Звезда прва излази из бонуса, па Црибес шаље Ренфроа на линију пенала, који је био половичне реализације. Партозан је у тим моментима био лош из рекета, док је Звезда трошила покушаје за три (0/9). Гагић је био делимично успешан из слободних бацања, па се резулат минимално померао на семафору. Јарамаз сече Симанића за 2 слободна бацања, али он фаулира Величковића за 2+1 (27:24). Смењују се Перпероглу и Величковић, из рекета, а прву тројку за Звезду постиже Симанић (1/12), мада се лопта дуго нећкала и скакутала по обручу.  Гагић постиже 2+1, а Ренфро додаје за 34:29. Враћа Регланд, а на другој страни је Новица половичан са пенала. Звезда упорно наставља промашаје са дистанце, а то кажњава Гагић у рекету противника. У завршници овог периода прве поене уписује Филип Човић, па се на паузу одлази при резулатату 37:33 (18:15).

Новица Величковић постоже тројку за прве поене Партизана у наставку и повећава предност Партизана на 7 поена предности, а Ренфро додаје још 2. Давидовац враћа два (42:35). Лендеј је половичан са пенала, а Барон постиже тројку за Звезду. Лендејл уписује још 2 из брзог напада. Регланд са звуком сирене постиже поене из рекета. Лендејл је опет сигуран егзекутор за Партизан (47:40). Тројку постиже и Давидовац, за резултатски прикључак Звезде, након тога још једну (47:46). Реализаторски пост Партизана кажњава Перпероглу и доводи Звезду у вођство (47:48). Регланд додаје два слободна бацања. Вања Маринковић постиже прву тројку (50:50). Ристић је успешан са пенала, а Маринковић бива фаулиран из продора за 2 и додатно бацање које не користи. Регланд постиже 2 поена са дистанце, а Давидовац има у рукама још једну тројку. Ренфро враћа три поена и то је све што смо видели у четвртини која је припала играчима Звезде 55:57 (18:24).

Након 2 минута узалудних покушаја на обе стране, прве поене постиже Регланд, тројку. Вања Маринковић је успешан са пенала. Коначно, после 4 минута игре Лендејл постиже поене за Партизан из игре. Лопта се више пута одбија до играча звезде после њихових покушаја за 3, што им коначно полази за руком, стрелац Барон, али враћа Ренфро. Лендејл додаје још 2 за вођство Партизана. Ренфро пролази у рекет и постиже кош под фаулом, па додаје још један поен (67:63). Барон враћа тројком на супротној страни. Лендејл постиже два из пенала. Ренфро додаје један из пенала, а Барон кажњава тројком на другој страни (70:69). Ренфро има поново прилику из слободних бацања, промашује прво, друго сигуран.

Минут пре краја, улазимо у резултатску неизвесност. Барон постиже још једну тројку, а враћа Ренфро (74:72). Дборић промашује једно од 2 слободна бацања, али хвата лопту и постиже кош за изједначење на секунду пре краја. Лопта стиже до Лендејла који није постигао кош, али је извукао фаул. Постиже поене из оба слободна бацања и оставља Звезди 2 десетинке за покушај шута, али играчи звезде не успевају да добаце лопту до коша.

Утакмица је опрадала епитет дербија.

Партизан тако долази до првог трофеја у овој сезони, и до првог под вођством Тринкијерија.

Текст настао у сарадњи портала Јужна Србија Инфо и специјализованог кошаркашког портала TimeOut.

 


#   Ниш   кошарка   Јужна Србија Инфо   Партизан КК   Кошаркашки савез Србије   Куп Радивој Кораћ   Црвена Звезда КК   Вања Маринковић   Стефан Јанковић   Новица Величковић
@juznasrbija @PartizanBC @KSSrbije @kkcrvenazvezda @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима