Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куп Радивој Кораћ 2019: Црвена Звезда - Мега Бемакс (92:70)

rssBookmark and Share

Ниш 16.02.2019.

У другој полуфиналној утакмици купа састали се Црвена Звезда и Мега Бемакс.
После дуже борбе и неизвесности, на крају су славили црвено бели.
Раније данас пласман у финале изборио је прошлогодишњи освајач купа Партизан.

Куп Радивој Кораћ 2019: Црвена Звезда - Мега Бемакс (92:70)

Куп Радивоје Кораћ се већ традиционално одржава у Нишу, дужи низ година. Наш портал ће извештавати о догађајима на терену из минута у минут.

Обе екипе су имале тешке мечеве јуче. Подсетимо, Борац је прилично измучио екипу Дејана Милојевића, док је ЦрвенаЗвезда тек у завршници савладала више него добру екипу Динамика.

Конретније је ушао у меч Мега Бемакс и остварио почетно вођство 2:7, касније 6:12. Било је доста покушаја са дистанце, Звезда је шутирала нула од шест, а Мега 1 од 4, и то тројком Мишковића на почетку меча. Прву четвртину добила је екипа Меге (12:16).

Атић је преузео иницијативу, па је Мега у другој четвртини дошла до вођства од 17:24. Уследило је период пеона на обе стране, али је у једном моменту Мега затајила, то је искористила Звезда и путем Цирбеса дошла до изједначења (29:29). Притисак Звезде је настављен и у наредним минутима, на шта Мега није имала одговор (35:31). Ипак, консолидовала се екипа Дејана Милојевића, па је опет уследио равноправни период меча (38:37). У финишу је дошло до акције Регланд-Добрић за вођство Звезде 42:37 (30:21).

Друго полувреме отворила је Звезда шутом за три поена Барона. Уследила је серија неспортски грешака, најпре Николића, затим Регланда. Звезда је своје пенале искористила (47:39), Мега половично (47:41). Велики број прекида је успорио игру у том моменту, али је наступило успешно шутерско вече. Пар грешака у нападу Звезде, искористила је противничка екипа и дошла до вођства (52:53). Звезда је брзо повратила пет поена предности што је и био резултат неко време на семафору. Играчи Меге су лоше шутирали слободна бацања (58:54), али су били врло активни у одбрани и умањили на 2 поена заостатка, док је Мишковић тројком довео Мегу у предност на крају треће четрвртине 60:61 (18:24).

Мега је и у четвртој четвртини наставила са сјајном игром у одбрани, али не и добром реализацијом напада. Звезда је била стрпљива и шутем за три дошла до предности од 5 поена (70:65), а онда и до читавих 10 поена предности. У тим моментима утакмица је била у звездашким рукама, што су они и искористили, за вођство 78:67, касније 81:67, пре свега шутевима за три поена. Убрзо је Звезда дошла и до 17 поена предности (86:69), а осетило се да Мега нема вие концентрације и снаге за преокрет.

 

Текст настао у сарадњи портала Јужна Србија Инфо и специјализованог кошаркашког портала TimeOut.


#   Ниш   кошарка   Јужна Србија Инфо   Кошаркашки савез Србије   Куп Радивој Кораћ   Мега КК   Црвена Звезда КК
@juznasrbija @KSSrbije @kkmegabasket @kkcrvenazvezda @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима