Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kup Radivoj Korać 2019: Crvena Zvezda - Mega Bemaks (92:70)

rssBookmark and Share

Niš 16.02.2019.

U drugoj polufinalnoj utakmici kupa sastali se Crvena Zvezda i Mega Bemaks.
Posle duže borbe i neizvesnosti, na kraju su slavili crveno beli.
Ranije danas plasman u finale izborio je prošlogodišnji osvajač kupa Partizan.

Kup Radivoj Korać 2019: Crvena Zvezda - Mega Bemaks (92:70)

Kup Radivoje Korać se već tradicionalno održava u Nišu, duži niz godina. Naš portal će izveštavati o događajima na terenu iz minuta u minut.

Obe ekipe su imale teške mečeve juče. Podsetimo, Borac je prilično izmučio ekipu Dejana Milojevića, dok je CrvenaZvezda tek u završnici savladala više nego dobru ekipu Dinamika.

Konretnije je ušao u meč Mega Bemaks i ostvario početno vođstvo 2:7, kasnije 6:12. Bilo je dosta pokušaja sa distance, Zvezda je šutirala nula od šest, a Mega 1 od 4, i to trojkom Miškovića na početku meča. Prvu četvrtinu dobila je ekipa Mege (12:16).

Atić je preuzeo inicijativu, pa je Mega u drugoj četvrtini došla do vođstva od 17:24. Usledilo je period peona na obe strane, ali je u jednom momentu Mega zatajila, to je iskoristila Zvezda i putem Cirbesa došla do izjednačenja (29:29). Pritisak Zvezde je nastavljen i u narednim minutima, na šta Mega nije imala odgovor (35:31). Ipak, konsolidovala se ekipa Dejana Milojevića, pa je opet usledio ravnopravni period meča (38:37). U finišu je došlo do akcije Regland-Dobrić za vođstvo Zvezde 42:37 (30:21).

Drugo poluvreme otvorila je Zvezda šutom za tri poena Barona. Usledila je serija nesportski grešaka, najpre Nikolića, zatim Reglanda. Zvezda je svoje penale iskoristila (47:39), Mega polovično (47:41). Veliki broj prekida je usporio igru u tom momentu, ali je nastupilo uspešno šutersko veče. Par grešaka u napadu Zvezde, iskoristila je protivnička ekipa i došla do vođstva (52:53). Zvezda je brzo povratila pet poena prednosti što je i bio rezultat neko vreme na semaforu. Igrači Mege su loše šutirali slobodna bacanja (58:54), ali su bili vrlo aktivni u odbrani i umanjili na 2 poena zaostatka, dok je Mišković trojkom doveo Megu u prednost na kraju treće četrvrtine 60:61 (18:24).

Mega je i u četvrtoj četvrtini nastavila sa sjajnom igrom u odbrani, ali ne i dobrom realizacijom napada. Zvezda je bila strpljiva i šutem za tri došla do prednosti od 5 poena (70:65), a onda i do čitavih 10 poena prednosti. U tim momentima utakmica je bila u zvezdaškim rukama, što su oni i iskoristili, za vođstvo 78:67, kasnije 81:67, pre svega šutevima za tri poena. Ubrzo je Zvezda došla i do 17 poena prednosti (86:69), a osetilo se da Mega nema vie koncentracije i snage za preokret.

 

Tekst nastao u saradnji portala Južna Srbija Info i specijalizovanog košarkaškog portala TimeOut.


#   Niš   košarka   Južna Srbija Info   Košarkaški savez Srbije   Kup Radivoj Korać   Mega KK   Crvena Zvezda KK
@juznasrbija @KSSrbije @kkmegabasket @kkcrvenazvezda @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima