Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dinamik "imao" Zvezdu do poslednjeg minuta

rssBookmark and Share

Niš 15.02.2019.

U drugoj utakmici drugog dana Kupa u Nišu sastali su se Crvena Zvezda i Dinamik iz Beograda.
Ekipa sa Droćola je pošteno namučila favorizovanu Zvezdu, ali su dalje prošli crveno beli sa Kalemegdana.

Dinamik "imao" Zvezdu do poslednjeg minuta

Kup Radivoje Korać se već tradicionalno održava u Nišu, duži niz godina. Naš portal će izveštavati o događajima na terenu iz minuta u minut.

Crvena Zvezda važi za favorita na ovoj utakmici, a po mnogima je favorit za osvajanje Kupa. Međutim, predvođeni iskustvom iz prošle godine, kada su jedva savladali Borac u prvoj utakmici.

Dinamik je čvrsto počeo, a brzim akcijama i koševima Miloša Glišića, lako stigao do prvog vođstva  (5:11). Osokoljena ekipa Dinamika nastavila je u istom ritmu, dok je Zvazda imala problema sa realizacijom. Prvu četvrtinu su Dorćolci završili u svoju koristi 13:19.

Držao je Dinamik prednost, ali je Zvezda lagano smanjivala zaostatak. Cirbes koji je slabo ušao u meč i koga je dobro zatvorio Miloš Glišić je koševima sa linije slobodnih bacanja smanjio na 2 poena minusa (23:25). Šutevima za tri poena Dorćolci su povećali prednost (23:31). Zvezda je bila neprepoznatljiva u tom peridu, nije išao ni šut sa linije penala. Sa druge strane dominirao je Glišić sa već 13 poena (24:36). U poslednjem minutu raspucali su se na obe strane, viđeno je par trojki, ali je Dinamik otišao na odmor sa značajnom prednošću 30:39 (17:20).

Nakon zatišja u prvom minutu nastavka, usledila je serija trojki (Glišić, Simanić 36:42), u kojoj je bila uspešnija Zvezda, pa je Trener Đokić zastražio tajm aut. Bila je borbena Zvezda u tom periodu, ali je na svaki potez odgovor imao Miloš Glišić šutevima ispod obruča ili za tri poena (38:51). Do kraja četvrtine viđena je raspoložena igra, posebno šuterski, crveno beli su se približavali rezultatski, ali su mladi igrači Dinamika imali dobr odgovor (48:58).

Zvezda je nastavila i u četvrtoj četvrtini da sustiže prednost Dinamika, "polako, ali sigurno". Stigli su na 2 poena zaostatka, ali je došlo do zatišja što su iskoristili Dorćolci (58:63). Konačno je stigla Zvezda do izjednaenja 3 minuta pre kraja (63:63) i do prvog vođstva na 1.30 (67:65).

Nije imala Zvezda mirnu završnicu, već se igralo na rezultatsku klackalicu., koju je izazvao Kutlešić svojom prvom trojkom iz sedam pokušaja. Beslać je napravio nesportski faul nad Ognjenom Dobrićem, koji je iskoristio oba bacanja. To je i bila prekretnica, Zvezda je uspela da odradi posao do kraja i prošla dalje rezultatom 75:70 (27:12).

 

Tekst nastao u saradnji portala Južna Srbija Info i specijalizovanog košarkaškog portala TimeOut.


#   Niš   košarka   Južna Srbija Info   Košarkaški savez Srbije   Kup Radivoj Korać   Crvena Zvezda KK   Crvena Zvezda   Dinamik KK
@juznasrbija @KSSrbije @kkcrvenazvezda @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima