Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kup Radivoj Korać 2019: FMP - Partizan (71:83)

rssBookmark and Share

Niš 16.02.2019.

Treći dan Kupa Radivoj Korać u Nišu obeležio je nastup srpskih Aba ligaša, u polufinalnim utakmicama.
Prvi su na teren istrčali branioci kupa, ekipa beogradskog Partizana, koji su slavili protiv uvek neugodnog FMP-a iz Železnika.

Kup Radivoj Korać 2019: FMP - Partizan (71:83)

Kup Radivoje Korać se već tradicionalno održava u Nišu, duži niz godina. Naš portal će izveštavati o događajima na terenu iz minuta u minut.

Obe ekipe imale su lakši deo posla u odnosu na drugi polufinalni par (Crvena Zvezda - Mega Bemaks).

Partizan je rutinski savladao Novi Pazar, a FMP upornu ekipu Svetog Đorđa, Obe ekipe imale su i dan odmora, tako da se očekuje utakmica jakog intenziteta.

Partizan je počeo konkretno, kako u napadu tako i u odbrani i veoma brzo kapitalizovao igru rezulatom 3:14. FMP je pokušavao brzim napadima, prvenstveno preko bivšeg igrača Partizana Stefana Pota, pa su stigli do rezultata 11:17. Ipak, prerano su izašli iz bonusa, pa su crno beli išli češće na liniju slobodnih bacanja, ali su bili polovično uspešni. Trojkom Markusa Pejdža Partizan je otišao na +10, a trojku je vratio Pot i dodao još jednu na to, za rezultat na kraju prve četvrtine 16:21.

Druga četvrtina je nastavljena u istom ritmu, a posle 3 minuta Partizan je ponovo imao prednost od devet poena (19:28). Rebec je gađao za tri, sa druge strane odgovorio Si pod faulom (24:32). Dok FMP nije mogao da ostvari poene iz reketa, dotle su i visoki igrači Partizana pogađali sa distance, pa tako i Nikola Janković (24:35). Stefan Janković se povredio pred kraj 2 četvrtine, prilikom doskoka posle postignutog poena. Do kraja četvrtine FMP je bio konkretniji i približi se na tri poena zaostatka, za 36:39 na poluvremenu (20:18).

Prvo vođstvo u nastavku ostvarila je ekipa iz Železnika (41:39), nakon lične greške Vanje Marinkovića u putu za tri poena Jeremića. Viđeno je fantastično zakucavanje Bondže Sija u njegovom već prepoznatljivom stilu (43:45). Igra je dobila na dinamici pa se rezultat na semaforu brzo smenjivao, a uglavnom je Partizan bio u prednosti. Tako je bilo sve do prve loše realizacije FMP-a, a sa druge strane je trojkom Vanje Marinkovića Partizan povećao prednost (49:56), što je i ponovio nakon tajm auta ekipe iz Železnika, za prednosto od 10 poena. Takvu prednost su crno beli i održavali do kraja treće četvrtine, sa izuzetkom tehničke greške koju su zaradili desetak sekundi pre kraja ovog dela igre (57:63).

U sličnom tempu je nastavljeno i početkom četvrte četvrtine, sa blagim oscilacijama. Ipak, posle pet minuta igre zakucavanjem Renfroa crno beli su ponovo uspostavili prednost od 10 poena (61:71). FMP ni posle tajm auta ne uspeva da dođe do realizacije, pa Partizan stiže do maksimalnih +12. Partizan je u tom periodu već iskoristio bonus, pa su igrači FMP mogli sa linije penala da smanjuju prednost, ali su imali lošu realizaciju napada, sa druge strane su crno beli lako dolazili do koša u reketu protivnika. Markus Pejdž je postigao trojku za prednost od 14 poena na minut i po do kraja, pa je bilo jasno da će crno beli u finale kupa.

Ekipu Partizana predvodili su Lendejl sa 18 poena, Vanja Marinković sa 17, dok je u ekipi FMP najpreciziji bio Pot sa 15 poena i Jeremić sa 13.

 

Tekst nastao u saradnji portala Južna Srbija Info i specijalizovanog košarkaškog portala TimeOut.


#   Niš   košarka   Južna Srbija Info   Novi Pazar   Partizan KK   Košarkaški savez Srbije   Kup Radivoj Korać   FMP KK   Crvena Zvezda   Vanja Marinković   Stefan Janković
@juznasrbija @PartizanBC @KSSrbije @BCFMP @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima