Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Kup Radivoj Korać 2019: Partizan - Novi Pazar (102:72)

rssBookmark and Share

Niš 14.02.2019.

Košarkaši Partizan počinju odbranu Kupa u Nišu, protiv ekipe Novog Pazara

Kup Radivoj Korać 2019: Partizan - Novi Pazar (102:72)

Kup Radivoje Korać se već tradicionalno održava u Nišu, duži niz godina. Naš portal će izveštavati o događajima na terenu iz minuta u minut.

Prošle godine Kup Radivoje Korać osvojila je ekipa Partizana, pa se nadaju da će im se gostovanje u Nišu ponovo posrećiti. U tome će pokušati da ih osujeti ekipa Novog Pazara iz istoimenog grada.

Poznato je da "Parni Valjak" sporo ulazi u utakmicu, ali su ovu otvorili solidnim procentom šuta (80% za 50% za 3) za 15:11 posle 5 minuta igre. U ekipi Novog Pazara Brunčević je rano zaradio 3 lične greške. Drugih 5 minuta Beograđani su odigrali dobru odbranu, lepo šutirali i povećavali prednost (22:12 na dva minuta pre isteka četvrtine). Gagić je držao ekipu Partizana do kraja ove četvrtine 26:20.

Iako je Novi Pazar nadskakao crno-bele u drugoj četvrtini, sigurnom realizacijom, pre svega iz reketa protivnika, Partizan je držao (36:28) i lagano povećavao vođstvo (42:31). Renfro je bio siguran egzekutor, a visoki igrači Partizana su bili previsoki za igrače iz Pazara, koje je predvodio Nemanja Krstić. Veličković je trojkom povećao prednost (49:33). Na par sekundi pre isteka poluvremena Trinkijeri nije želeo da rizikuje, već je sačuvao pozornost ekipe, koja nije uspela da prebaci loptu i rizikovala da primi koš u poslednjim sekundama ovog perioda (25:15) 51:35.

Drugo poluvreme otvorio je Bondža Si sa dve trojke za nepun minut, za vođstvo Partizana sa više od 20 poena. Marko Radinjić je vratio dva puta po 3 poena, ali su sa druge strane bili raspoloženi Renfro i Lendejl. U tom periodu Trinkijeri je veću minutažu pružio novajliji Jaramazu i Pecarskom. Nikola Janković je zaradio četvrtu ličnu grešku. U nastavku ove četvrtine nije viđena zanimljiva košarka, Partizan je usporio i održavao prednost, a period je obilovao ličnim greškama i prekidima igre. Na kraju treće četvrtine 74:54 (23:19).

Četvrtu deonicu je Trinkijeri započeo uvođenjem Uroša Trifunovića, koji je uspeo da ubeleži i prve poene. Ova mlada postava Partizana je povećala prednost (87:59), a pet minuta pre kraja je iz igre izašao Nikola Janković zbog pete lične greške. Sa druge strane je parirao jedino Radonjić, periodično Krstić. Partizan je ostao u neuhodanoj varijanti do kraja utakmice, uz iskusnog Gagića na centru, svoju šansu su koristili Trifunović, Pecarski, Jaramaz, Gegić. Ekipa Novog Pazara je ostala bez potrebne energije da parira. 

Na kraju je Partizan opravdao ulogu favorita i nastaviće svoj put na odbrani kupa. 102:72 (23:19).

Gagić 27, Radonjić 21, Krstić 18, Pecarski 14.

Tekst nastao u saradnji portala Južna Srbija Info i specijalizovanog košarkaškog portala TimeOut.


#   Niš   košarka   Južna Srbija Info   Novi Pazar   Partizan KK   Košarkaški savez Srbije   Kup Radivoj Korać   Novi Pazar KK
@juznasrbija @PartizanBC @KSSrbije @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima