Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куп Радивој Кораћ 2019: Партизан - Нови Пазар (102:72)

rssBookmark and Share

Ниш 14.02.2019.

Кошаркаши Партизан почињу одбрану Купа у Нишу, против екипе Новог Пазара

Куп Радивој Кораћ 2019: Партизан - Нови Пазар (102:72)

Куп Радивоје Кораћ се већ традиционално одржава у Нишу, дужи низ година. Наш портал ће извештавати о догађајима на терену из минута у минут.

Прошле године Куп Радивоје Кораћ освојила је екипа Партизана, па се надају да ће им се гостовање у Нишу поново посрећити. У томе ће покушати да их осујети екипа Новог Пазара из истоименог града.

Познато је да "Парни Ваљак" споро улази у утакмицу, али су ову отворили солидним процентом шута (80% за 50% за 3) за 15:11 после 5 минута игре. У екипи Новог Пазара Брунчевић је рано зарадио 3 личне грешке. Других 5 минута Београђани су одиграли добру одбрану, лепо шутирали и повећавали предност (22:12 на два минута пре истека четвртине). Гагић је држао екипу Партизана до краја ове четвртине 26:20.

Иако је Нови Пазар надскакао црно-беле у другој четвртини, сигурном реализацијом, пре свега из рекета противника, Партизан је држао (36:28) и лагано повећавао вођство (42:31). Ренфро је био сигуран егзекутор, а високи играчи Партизана су били превисоки за играче из Пазара, које је предводио Немања Крстић. Величковић је тројком повећао предност (49:33). На пар секунди пре истека полувремена Тринкијери није желео да ризикује, већ је сачувао позорност екипе, која није успела да пребаци лопту и ризиковала да прими кош у последњим секундама овог периода (25:15) 51:35.

Друго полувреме отворио је Бонџа Си са две тројке за непун минут, за вођство Партизана са више од 20 поена. Марко Радињић је вратио два пута по 3 поена, али су са друге стране били расположени Ренфро и Лендејл. У том периоду Тринкијери је већу минутажу пружио новајлији Јарамазу и Пецарском. Никола Јанковић је зарадио четврту личну грешку. У наставку ове четвртине није виђена занимљива кошарка, Партизан је успорио и одржавао предност, а период је обиловао личним грешкама и прекидима игре. На крају треће четвртине 74:54 (23:19).

Четврту деоницу је Тринкијери започео увођењем Уроша Трифуновића, који је успео да убележи и прве поене. Ова млада постава Партизана је повећала предност (87:59), а пет минута пре краја је из игре изашао Никола Јанковић због пете личне грешке. Са друге стране је парирао једино Радоњић, периодично Крстић. Партизан је остао у неуходаној варијанти до краја утакмице, уз искусног Гагића на центру, своју шансу су користили Трифуновић, Пецарски, Јарамаз, Гегић. Екипа Новог Пазара је остала без потребне енергије да парира. 

На крају је Партизан оправдао улогу фаворита и наставиће свој пут на одбрани купа. 102:72 (23:19).

Гагић 27, Радоњић 21, Крстић 18, Пецарски 14.

Текст настао у сарадњи портала Јужна Србија Инфо и специјализованог кошаркашког портала TimeOut.


#   Ниш   кошарка   Јужна Србија Инфо   Нови Пазар   Партизан КК   Кошаркашки савез Србије   Куп Радивој Кораћ   Нови Пазар КК
@juznasrbija @PartizanBC @KSSrbije @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима