Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Куп Радивој Кораћ 2019: Мега Бемакс - Борац Чачак (73:69)

rssBookmark and Share

Ниш 15.02.2019.

Други дан Купа Радивоје Кораћ у Нишу отвараја екипе Мегa Бемакса и чачанског Борца.

Куп Радивој Кораћ 2019: Мега Бемакс - Борац Чачак (73:69)

Куп Радивоје Кораћ се већ традиционално одржава у Нишу, дужи низ година.

Наш портал ће извештавати о догађајима на терену из минута у минут.

Чачани су одмах на почетку меча, предвођени Ђоковићем и Мајсторовићем, показали да неће бити лак плен за благе фаворите "из Срема". Милиојевић је реаговао тајмаутом после 4 минута игре (3:10). Ипак, то није донело преокрет, јер је наступило затишје у игри, једино је Фундић у 2 наврата погађао из рекета (7:!0). Учмалост је мало пореметио Ратковица шутем за три поена у последњем минуту прве четвртине, коју је екипа Борца завршила у своју корист (10:13).

Борац је наставио у јаком ритму и током друге четвртине, нарочито шутевима са дистанце, на шта Мега није имала правилан одговор. у 17 минуту игре Чачани су дошли до 10 поена предности, кошем Уроша Чарапића. Играчи Меге су искористили бонус и наставили су са фауловима, па су слали Чачане на линију слободних бацања, што су ови користили. Интензитет игре је појачан у овох пар минута, али без битне разлике у односу снага на семафору 26:36 (16:23).

Покушала је Мега да активније уђе у наставак меча, на томе су делимично и успели, али је уследио одговор Чачана, путем расположених Илије и Радована Ђоковића (33:49). Мишковић и Ашћерић су својим поенима повукли екипу Меге, са друге стране је уследила слабија реализација Борца. Мега је успела да дође до -9, али не и боље од тога. На крају тог периода 47:58 (21:22).

Последњу четвртину је екипа Борца попустила, нису успели више од 5 минута да постигну погодак, па се Мега приближила на свега поен заостатка (57:58). Мега је тада дошла и до првог вођства (60:59), па је било очигледно да ће им Борац тешко "скинути скалп". Прорадио је шут за три поена кошаркаша Меге, па су почели да повећавају своје вођство.

Утакмица је ушла у напету  завршницу, по мало неизвесну захваљујући пре свега мајсторијама Илије Ђоковића, који је својим потезима покупио овације са трибина. Имала је Мега време за последњи напад, Р. Ђоковић је направио фаул, а Лука Ашћерић промашио оба бацања. Покушао је да анулира резултат Илија Ђоковић, али лопта није дошла до табле. Послали су играчи Борца Мишковића на линију слободних бацања, овај је реализовао једно з а разлику од четири поена, што су успели да сачувају и поред велике упорности Чачана.

На крају Мега - Борац 73:69.

Најбољи појединац на мечу био је Илија Ђоковић са 23 поена и потезима који су одушевили публику. Никола Мишковић и Радован Ђоковић су постигли по 17 поена, а Фундић 14 уз 7 скокова.

Текст настао у сарадњи портала Јужна Србија Инфо и специјализованог кошаркашког портала TimeOut.


#   Ниш   кошарка   Јужна Србија Инфо   Кошаркашки савез Србије   Куп Радивој Кораћ   Мега КК   Борац КК
@juznasrbija @KSSrbije @kkmegabasket @KKBoracCacak @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима