Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Кинески играчи фудбал уче у пиротском Радничком

rssBookmark and Share

Пирот 08.10.2017. РТС, Јужна Србија Инфо

Шесторица фудбалера из једног од највећих кинеских клубова већ три недеље бораве на припремама у Пироту, преноси РТС.

РТС: screeneshot
РТС: screeneshot

Мало на енглеском, више рукама и ногама, али је најбитније да сви говоре универзалним фудбалским језиком. Шесторица младих фудбалера из Кине, кажу да су у Србији лепо прихваћени и да су доста тога научили.

"Људи у Србији су веома љубазни и осећам се као код куће. Што се фудбала тиче, овде је физички контакт много јачи него у Кини и ово ће ми помоћи да научим да будем бољи фудбалер", каже Пен Јанг, фудбалски клуб Хебеи.

"Свиђа ми се у Пироту. Већ сам упознао неколико ваших фудбалераи добро се дружимо. Овде се трудим да научим европски фудбал, који по мом мишљењу има више физичких него тактичких елемената", каже Стивен Јанг, фудбалски клуб Хебеи.

У пиротском Радничком, клубу са дугом традицијом, труде се да буду добри домаћини и да пренесу знање кинеским фудбалерима.

"Ово су најбољи млади кинески фудбалери. У својим категоријама су репрезентативци. Веома добро раде, прилагодили су се нашим тренинзима и немају никакве замерке на ово што ми радимо", каже Иван Џунић, тренер ФК Раднички.

"За сада су феноменални фудбалери, а видећемо на даље кад крену утакмице. Нису ми пуно голова дали. Не дам се", каже Никола Станимировић, ФК Раднички.

Кинески фудбалери долазе из једног од највећих фудбалских клубова у тој земљи. Србију и Пирот изабрали су за припреме и поред понуде из неколико земаља Европе. Безвизни режим и директни лет и Пекинга велика су предност.

"Овде смо добродошли, а Кина и Србија имају одличне односе. То је важно, јер се играчи осећају као код куће. Надам се да је ово само почетак једне успешне сарадње и да ће убудуће много више играча доћи у Пирот и Србију", каже Вилиам Ли, тим менаџер.

У градској управи кажу да се сарадња са кинеским клубовима уклапа у план да Пирот постане спортски и рекреативно туристички центар овог дела Србије.


#   Пирот   фудбал   кинези   Раднички ФК Пирот
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима